Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ενημέρωση από Τσακαλώτο για το πότε θα πληρωθούν περιμένουν εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ

Την Τρίτη θα πληροφορηθούν, από τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσααλώτο, για τον χρόνο και το ποσό πληρωμής τους, οι 336 -επί τρεις μήνες απλήρωτοι- εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ. Όπως σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρός τους, Θόδωρος Αλιόγκας, ο κ. Τσακαλώτος, δεσμεύτηκε να τους ενημερώσει σχετικά, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, στις 5 Δεκεμβρίου. 

«Ο υπουργός μάς είπε να επικοινωνήσουμε με το γραφείο του για να ενημερωθούμε πότε θα πληρωθούμε και πόσα θα πάρουμε. Μη φανταστείτε ότι είναι και κανένα τρομακτικό ποσό. Οι μισθοί των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ κυμαίνονται από 780 ευρώ έως και 1.050 ευρώ» τόνισε ο κ. Αλιόγκας.

Εξάλλου, σε γενικές συνελεύσεις που θα γίνουν το πρωί και το απόγευμα της Πέμπτης θα «κλειδώσει» η θέση των 2.300 εργαζομένων στον ΟΑΣΘ για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τους, επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρός τους, Δημήτρης Τσερμενίδης, διευκρινίζοντας ότι στο αίτημά τους για το συγκεκριμένο θέμα οι εργαζόμενοι δεν απέχουν και πολύ από τη θέση της διοίκησης του Οργανισμού. Ο κ. Τσερμενίδης είπε ακόμη ότι την Παρασκευή (8 Δεκεμβρίου) αναμένεται να γίνει και η σχετική συνεδρίαση με τα μέλη του ΔΣ του Οργανισμού.

Χθες, εργαζόμενοι, μέλη της Επιτροπής Αγώνα Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας και της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων ΟΑΣΘ, με την «υπογραφή» της ΔΑΣ ΕΛΒΟ, ανήρτησαν γιγαντοπανό με σύνθημα «STOP στην ειδική εκκαθάριση -ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων- ΕΛΒΟ στην υπηρεσία του λαού και όχι των βιομηχάνων και των φονιάδων του ΝΑΤΟ» στην πρόσοψη του κτιρίου της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, όπου στεγάζεται το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας, απαιτώντας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε ΟΑΣΘ και ΕΛΒΟ, με πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.