Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Πλοίο που μετέφερε 10 τόνους χασίς εντόπισε το Λιμενικό στην Κρήτη

Ποσότητα ρεκόρ.

Με «ρεσάλτο» καταλήφθηκε από κομάντος του Λιμενικού ένα ρυμουλκό πλοίο ανοιχτά της Κρήτης το οποίο μετέφερε περίπου 10 τόνους χασίς.

Σύμφωνα με το cretapost, το ρυμουλκό έχει αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης και ελέγχεται.

Στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε υπό τον γενικό συντονισμό του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, συμμετείχαν εξειδικευμένοι λιμενικοί των Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης υπήρξε και ανταλλαγή πυροβολισμών ενώ μόλις οι λιμενικοί κατέλαβαν το σκάφος βρήκαν στα αμπάρια – με συνοδεία ειδικού σκύλου – έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο οποίο υπήρχαν περίπου 10 τόνοι χασίς.

Με βάση το cretalive.gr η παρακολούθηση ξεκίνησε από την περιοχή της Σητείας ενώ στις έρευνες συμμετείχαν όλα τα κλιμάκια ειδικών αποστολών των Λιμεναρχειων Κρήτης.

Όπως αναφέρεται, ο ειδικός σκύλος από τα Χανιά ανέβηκε στο πλοίο και ουσιαστικά «έδειξε την κρυψώνα των ναρκωτικών ! Το σκυλί εντόπισε ένα σημείο το οποίο είχαν κάνει ηλεκτροσυγκόλληση και από πάνω είχαν βάλει βαρέλια για να φαίνεται ενιαίο το αμπάρι καλύπτοντας την καταπακτή που οδηγούσε στο παράνομο φορτίο.

Πηγές: cretapost.gr, cretalive.gr 


 


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.