Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μειώνει το ενεργειακό της αποτύπωμα η Lidl Hellas

Εγγυήσεις προέλευσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Στη Lidl Hellas κάνουμε καθημερινά πράξη τη δέσμευσή για ένα καλύτερο αύριο. Έχοντας βασικό πυλώνα στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας την προστασία του περιβάλλοντος, η εταιρεία, εξασφάλισε από τον τομέα ηλεκτρικής ενέργειας Protergia της εταιρείας ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, Πράσινα Πιστοποιητικά (εγγυήσεις προέλευσης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας) για το 96,76 % της ηλεκτρικής ενέργειας που κατανάλωσε στο σύνολο των εγκαταστάσεων της, το χρονικό διάστημα 1-9-2016 έως 1-6-2017, με δικαίωμα επέκτασης (option) της σύμβασης μέχρι και το τέλος του τρέχοντος έτους.

Το Πράσινο Πιστοποιητικό αποτελεί τη βεβαίωση της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ στον πελάτη που έχει επιλέξει το συγκεκριμένο προϊόν, ότι για την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνεται στην εγκατάστασή του έχει παραχθεί ισόποση ενέργεια από συγκεκριμένες εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (κατά τα προβλεπόμενα στις διατάξεις του ν. 3468/2006 και της υπ’ αριθ. υπουργικής απόφασης Δ6/Φ1/οικ.8786/06.05.2010, ΦΕΚ 646 Β’ /14.05.2010). 

Με τη βεβαίωση αυτή, η εταιρεία είναι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσει στο αγοραστικό της κοινό ότι ενσωματώνει στην πολιτική της, μία ακόμα επιπλέον μέριμνα για την προστασία του περιβάλλοντος, να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το πράσινο προφίλ της, μειώνοντας παράλληλα το ενεργειακό της αποτύπωμα.

Παράλληλα οι Εγγυήσεις Προέλευσης Ενέργειας έχουν ουσιαστική αξία για εμάς καθώς είμαστε επιχείρηση:

  • η οποία έχει ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες για πιστοποίηση κατά ISO 50.001.
  • η οποία εκδίδει ετησίως αναφορές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (GRI, ISO26000, COP) σχετικά με τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές επιδόσεις ως μέσο για την απόκτηση βεβαιώσεων αξιολόγησης επιπέδου και διασφάλισης ποιότητας.

Επισκεφθείτε μας και στο:
www.lidl-hellas.gr
www.facebook.com/lidlgr/
www.twitter.com/Lidl_Hellas_
www.instagram.com/lidl_hellas
www.linkedin.com/company/lidl-hellas
https://www.youtube.com/user/lidlhellas
Snapchat: Lidlhellas 


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.