Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Οι Έλληνες ψηφίζουν Δυτική Ελλάδα για τα Χριστούγεννα

«Φέτος τα Γιάννενα θα πλημμυρίσουν από κόσμο», όπως ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης.

Την επίσημη έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στα Ιωάννινα, σηματοδότησε η γιορτή που στήθηκε την Παρασκευή το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Όσοι βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια παραμυθένια εορταστική ατμόσφαιρα, με ευχάριστες, ζεστές μελωδίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου, ένα ταχυδακτυλουργικό σόου, την ονειρική παράσταση της ομάδας Teatro Theama, διασκεδαστικά παιχνίδια για παιδιά, και «το μαγικό τρενάκι του Αϊ Βασίλη» που ταξιδεύει στα στενά της πόλης.

Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας ευχήθηκε χρόνια πολλά στα μικρά αλλά και στα μεγάλα παιδιά, γιατί όπως είπε, «είναι μέρες που όλοι μας θέλουμε να νιώσουμε τη χαρά σαν τα παιδιά».

Όπως ανέφερε ο κ. Μπέγκας, φέτος από τον δήμο έγινε ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια στον εορταστικό στολισμό και στις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, γιατί «στο δύσκολο και περίεργο περιβάλλον που ζούμε τα τελευταία χρόνια, χρωστάμε στα παιδιά μας και στον εαυτό μας, ένα χαμόγελο και μια ανάπαυλα στις γιορτές των Χριστουγέννων».

Τα Γιάννενα γεμάτα φως και χρώματα, είναι ακόμη πιο όμορφα αυτές τις μέρες και δικαιώνουν τον χαρακτηρισμό τους, ως έναν από τους κορυφαίους γιορτινούς προορισμούς στη χώρα, καθώς αναμένουν, χιλιάδες επισκέπτες αυτή την περίοδο.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων μίλησε για τη μεγάλη προσπάθεια προβολής των Ιωαννίνων, η οποία γίνεται όλο το χρόνο και κορυφώνεται στις γιορτές και επισήμανε, πως «φέτος τα Γιάννενα θα πλημμυρίσουν από κόσμο».

Ο κ. Μπέγκας ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στη γιορτινή ατμόσφαιρα των Ιωαννίνων και ειδικά τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία επιμελήθηκε το φετινό ιδιαίτερο «δέντρο» της πόλης.
 
«Πρέπει να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους φοιτητές για την ιδέα που είχαν και τη συνεργασία που είχαμε. Είναι πραγματικά σπουδαίο να βλέπεις νέους ανθρώπους να ‘δίνουν' στην πόλη στην οποία φοιτούν και να συμμετέχουν ενεργά», είπε ο κ. Μπέγκας.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος κ. Γκόλας σημείωσε πως «η Δημοτική Αρχή με συνεργασίες, επεδίωξε το πνεύμα των Χριστουγέννων να μεταφερθεί σε όλο τον δήμο» ενώ στάθηκε και στην αυξημένη τουριστική κίνηση.
«Οι κρατήσεις στα δωμάτια των ξενοδοχείων δείχνουν ότι φέτος θα έχουμε πολλούς περισσότερους επισκέπτες στη διάρκεια των γιορτών. Αυτός ήταν ένας ακόμα λόγος για να στολίσουμε την πόλη μας και να δημιουργήσουμε καθ' όλη τη διάρκεια των επόμενων ημερών μέχρι και τα Φώτα ,μια γιορτινή ατμόσφαιρα σε κάθε γωνιά του δήμου», είπε ο κ. Γκόλας.

Με αφορμή τη συνεργασία του δήμου Ιωαννιτών, με τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Κοσμήτορας της Σχολής Ξενοφών Μπήτσικας, με δήλωσή του αναφέρει τα εξής:
«Η πρόσκληση του δήμου, να συνεργαστεί η Σχολή Καλών Τεχνών σε δράσεις για τα Χριστούγεννα, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό εκ μέρους μας. Προσεγγίσαμε την πρόσκληση με μια καλλιτεχνική πρόταση στην πλατεία των Ιωαννίνων και συγκεκριμένα την καλλιτεχνική ερμηνεία, μιας πολύ σημαντικής φόρμας στη Ιστορία της Τέχνης του 20ου αι, όπως είναι ο πύργος του Tatlin.

Η αναφορά σε ένα έργο τέχνης του παρελθόντος και η επανερμηνεία του, αποτελεί συνήθη τακτική στην τέχνη. Η μετάπλαση δεν στοχεύει στην αντιγραφή και τη στείρα επανάληψη, αλλά να προσθέσει μια διαφορετική ερμηνεία ή να αντιπαραβάλλει ένα διαφορετικό σύστημα αναπαράστασης, σύμφωνα με το διαφορετικό πλαίσιο στο οποίο παράγεται.

Η αρχική πρόθεση του Tatlin για τη δημιουργία αυτής της φόρμας-σπείρας, ήταν το εγκώμιο στο μεγαλείο του ανθρώπινου πνεύματος και στην εξέλιξη-ανέλιξη του ανθρώπου. Πρόθεση της Σχολής, ήταν να επικαιροποιηθεί το εγκώμιο στο ανθρώπινο πνεύμα, παράγοντας αυτή τη φόρμα με υλικά καθημερινά και επαναχρησιμοποιήσιμα, στη λογική των παιχνιδιών meccano, που με λίγους τύπους τεμαχίων μπορεί κανείς να κατασκευάσει διαφορετικές φόρμες.

Η διάδραση μεταξύ της πόλης και του Πανεπιστημίου και οι συνεργασίες που μπορεί να αναπτυχθούν ,είναι σημαντικές και απαραίτητες για όλους μας».


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.