ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/01/2018 09:25

Πρώτο Gay Workshop στην Ελλάδα

Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί στο κλαμπ Lohan το πρώτο Gay Workshop. Ένα συγκλονιστικό 4ωρο με δυνατά εργαλεία αυτοεκτίμησης, αποκλειστικά για gay και bi άντρες και γυναίκες.

Πρώτο Gay Workshop στην Ελλάδα
Πρώτο Gay Workshop στην Ελλάδα
Ανάγνωση:

Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί στο κλαμπ Lohan το πρώτο Gay Workshop. Ένα συγκλονιστικό 4ωρο με δυνατά εργαλεία αυτοεκτίμησης, αποκλειστικά για gay και bi άντρες και γυναίκες. Εισηγείται η Iλένα Μπόγρη, η μόνη πιστοποιημένη Gay & Bisexual Coach στην Ελλάδα από το RMT USA Πανεπιστήμιο του Master Tony Robbins.

Το κύριο αντικείμενο της δουλειάς της εστιάζει στους ομοφυλόφιλους και σεξουαλικά διαφορετικούς άντρες και γυναίκες με επίκεντρο την αυτοεκτίμηση, τη σεξουαλικότητα, τις σχέσεις, το άγχος, το τραύμα, την σεξουαλική ντροπή και την ομοφοβία. Αφού συμμετάσχεις σε αυτό το εργαστήριο, θα έχεις έναν νέο, καινούριο τρόπο για να υποδεχτείς τη σεξουαλική ενέργεια στο κόσμο σου.

Τί μπορεί να βιώσει κάποιος σ' ένα gay workshop;

Η σεξουαλικότητά μας είναι η καρδιά της ύπαρξής μας και τα σώματα είναι εργαλεία σχεδιασμένα έτσι, ώστε να ζουν και να αισθάνονται εκστατικά. Πάμε λοιπόν στο know how βήμα- βήμα. Για να έρθουμε σ επαφή με τα θέλω μας και τον σέξι εαυτό μας. Θα παίξουμε, θα τραγουδήσουμε με τα δάχτυλα μες το στόμα μας Kylie Minogue, θα μεταμορφωθούμε σε Μάγους κι Αμαζόνες σε Βασιλιάδες κι Ερωμένες. Θα ξεπεράσουμε το εμπόδιο του να είμαστε αμήχανοι ή ντροπαλοί μετατρέποντας σε ήχο την ηδονή μας. Το συναίσθημα, η επιθυμία, η οσμή, η γεύση, η υφή, η πίεση και η κίνηση μπορούν όλοι να εκφράζονται ως ήχοι.

Στο δεύτερο μισό αυτού του εργαστηρίου, θα διερευνήσουμε το «dirty talk». «Γεύσου με». Μαθαίνουμε να μιλάμε με τρόπο που εμπνέει περισσότερη σύνδεση και ενέργεια.Το παιχνίδι είναι εδώ: Aσε το δέρμα, τους μυς, τους αδένες σου, τις νευρικές σου απολήξεις, στην μαγεία. Κάλυψε κάθε εκατοστό σου με το magic που μέσα στο σώμα σου ουρλιάζει. Άκου, και τα υπόλοιπα άστα να τα κάνει εκείνο. Ξέρει τέλεια κόλπα.

Πώς αποφάσισες να γίνεις gay & bisexual coach;

Από μικρή με τρέλαινε να διαλύω ένα παιχνίδι για να δω τι έχει μέσα. Ήμουνα σίγουρη ότι αυτό το ήσυχο λούτρινο έκρυβε μέσα του ένα misfit τύπο πολύ πιο όμορφο. Έτσι μετά τις σπουδές μου στην Αμερική άρχισα ν ασχολούμαι με τις κοινωνικές «πανοπλίες» που μας επιβάλλονται, και που από κάτω τους κρύβονται μοναδικοί, υπέροχοι άνθρωποι. Με τραβάνε οι παράξενες αλήθειες.

Με έλκουν όσοι σπάνε το σοβαροφανές τζάμι της βιτρίνας, για να είναι ουσιαστικά σοβαροί. «Sex, drugs κι έρωτας»! Οπου drugs σημείωσε όλα εκείνα τα εκπληκτικά φυσικά ναρκωτικά- ντοπαμίνες, οξυτοκίνες, βασοπρεσίνες- που εκλύονται στην ανθρώπινη μηχανή όταν εκείνη βάλει μπροστά την σεξουαλική της ενέργεια. H σεξουαλική ενέργεια. Η πιο δυνατή απ τις δυνατές ενέργειες που διαθέτει το ανθρώπινο εργοστάσιο. Ο έρωτας είναι μια χημική συμφωνία και το σώμα είναι νευρολογικά καλωδιωμένο ώστε να παίξει κι έπαιξε τέλεια σ όλη την εξελικτική του ιστορία ανεξάρτητα από σεξουαλικό προσανατολισμό. Και είμαστε πολύ χαρούμενοι μ' αυτό. Αφού gay σημαίνει να είσαι χαρούμενος. Διαπίστωνα όμως ότι γύρω μου δεν έβλεπα τόσους gay, gay με την έννοια του χαρούμενου όχι με την έννοια του ομοφυλόφιλου. Και γενικότερα βλέπεις γύρω σου ότι διανύουμε μια εποχή απάθειας. Ελλειψη αισθήματος, που ξεκινάει απ το cool, την επιτηδευμένη πρακτική να μείνεις ανεπηρέαστος, και φτάνει στην απουσία πάθους κι ενθουσιασμού, την αδιαφορία. Κι η απάθεια έχει άμεση σχέση με τον έρωτα και τη θέληση. Το αντίθετο της αγάπης δεν είναι το μίσος είναι η απάθεια, η μη εμπλοκή, η αποστασιοποίηση από την ζωή μου. Αυτό το «άσε μωρέ δεν θέλω να μπλέξω» μ έκανε ν αφιερώσω στην ερωτική δυναμική των gay και των bisexuals όλες μου τις γνώσεις.

Στο gay & bisexual coaching δεν υπάρχει το σωστό και το λάθος. Αυτό που εστιάζουμε είναι το πόσο άνετα αισθάνεται ο καθένας με την σεξουαλικότητα του και πως μπορεί να ζήσει χαρούμενος με οδηγό αυτήν.

Ποια είναι τα πιο συχνά προβλήματα που ακούς από gay/bisexual άνδρες που σου ζητάνε συμβουλές;

Συνήθως κυριαρχούν θέματα αυτοπεποίθησης-η σχέση με τον εαυτό μου-, η αποδοχή από έξω (γονείς, κοινωνικό bullying, εργασία) και θέματα σεξ.

Μετάφραση: Nτροπή. Ξέρεις, όλοι σαν μωρά όταν γεννιόμαστε, ερχόμαστε με 2 φόβους: «Δεν είμαι αρκετός» και γι' αυτό «Δεν θα μ' αγαπάνε». Όλο αυτό έρχεται και κουμπώνει επάνω στην ψυχολογία των gay και των bisexuals με αποτέλεσμα ν αναπτύσσει τόνους ντροπής γι' αυτό που είναι. Έρχεται και η εσωτερικευμένη ομοφοβία που τα κάνει δυσκολότερα τα πράγματα.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους αμφιφυλόφιλους. Αυτοί πια που θεωρούνται μυθικά όντα, μισοί gay και μισοί straight; Είναι όμως αυτόνομοι και σοβαρά υπολογίσιμο ποσοστό στον ερωτικό χάρτη. Κι απ' τον όρο δηλαδή το καταλαβαίνεις: Δεν είναι bi-sexual, ούτε bi sexual αλλά bisexual! Δεν είναι δύο λέξεις βαλμένες η μία δίπλα στην άλλη. Είναι μία και υπάρχει και στα λεξικά. Τώρα το να προσποιούμαστε ότι οι bisexuals δεν υπάρχουν ότι δηλαδή είναι ένα είδος μονόκερου, που ζει κρυμμένος στα εξαιρετικά μακρινά και σπάνια δάση της ταινίας «Αστακός» είναι ένας ασήμαντος τρόπος ν αρνούμαστε την ίδια την φύση μας. Αυτό που σίγουρα έχουμε είναι δύο σεξουαλικότητες, δεν γεννιόμαστε άντρας ή γυναίκα αλλά πανσεξουαλικοί, γιατί θα πρέπει όλοι μας να διαλέξουμε οπωσδήποτε μια και να κολλήσουμε μ αυτήν;

Είμαστε μια χώρα με ταμπού στο σεξ;

Μια χώρα ανεκπαίδευτη στην σεξουαλικότητα της είναι σίγουρα μια χώρα με πολλά ταμπού στο σεξ. Κοίτα, είναι όλο μια αλυσίδα, όταν έχουμε ακόμα το ροζ και το γαλάζιο το «it’s a boy», «it’s a girl» αυτό επηρεάζει αυτόματα και το σεξ μας.

Το αίσθημα της ενοχής είναι πολύ βαθιά καρφωμένο στο DNA μας. Παρέα με εκείνο της ντροπής. Κι η ντροπή δεν είναι τίποτα άλλο από τον φόβο της αποσύνδεσης. Yπάρχει κάτι σχετικό με μένα που αν οι άλλοι άνθρωποι το γνωρίσουν ή το δουν, δεν θα είμαι άξιος για να συνδεθώ μαζί τους. Αυτό που ενισχύει αυτό το αίσθημα ντροπής αυτό το «δεν θα είμαι αρκετά καλό παιδί» που όλοι το ξέρουμε αυτό το συναίσθημα, δεν είμαι άψογος, δεν είμαι αρκετά λεπτός, αρκετά όμορφος, αρκετά πλούσιος, αρκετά έξυπνος..αυτό που ενισχύει λοιπόν το αίσθημα της ντροπής είναι αυτή η ανυπόφορη ευαλωτότητα. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ομοφυλόφιλο ή bisexual σεξ.

Ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν συνήθως οι gay/bisexual άνδρες στο σεξ;

Λύκε λύκε εισαι εδώ; pt 2… Το σίγουρο είναι πως ένα καλό outing βρίσκεται πάντα στο κέντρο της καλής σεξουαλικής ζωής. Το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς μου είναι να το ξεκινήσουμε μαζί πρώτα μέσα τους. Οι gay και οι bisexuals αντιμετωπίζουν προβλήματα σεξουαλικού εθισμού στην πορνογραφία που φέρνει συνήθως απώλεια της σεξουαλικής ευχαρίστησης, μη ολοκλήρωσης, χαμηλή λίμπιντο εξαιτίας μέτριας τεστοστερόνης. Συχνή είναι επίσης και η μειωμένη σεξουαλική επιθυμία και διέγερση όπως και αδυναμία οργασμού. Στόχος μας είναι να επαναπροσδιορίσουμε μαζί μια ενεργή σεξουαλικότητα ώστε να απολαύσουν τoν έρωτα και να αρχίσουν να ζουν πιο ευτυχισμένη ζωή, ως συμπλήρωμα στην ιατρική περίθαλψη του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.

Οι άνδρες που κάνουν σεξ με άλλους άνδρες, έχουν διαταραχές στύσης, διαταραχές επιθυμίας κι ένα αμελητέο ποσοστό προβλήματος πρόωρης εκσπερμάτισης. Και μπράβο μας. Όχι μπράβο μας. Πως τα καταφέραμε έτσι και εγκλωβίσαμε την σεξουαλικότητα πίσω απ' το κοινωνικά αποδεκτό. Ξέρεις τα γνωστά άντρας + γυναίκα= παιδί. Και voila δημιουργήσαμε μια ωραιότατη τραμπάλα. Αυτό είναι καλό, επιτρέπεται και το άλλο είναι τζιζ, ανήθικο. Η εσωτερικευμένη ομοφοβία τους φέρνει σε σημεία ώστε να καταλήξουν να μην κάνουν καθόλου σεξ, φορώντας το κοστούμι του asexual, ή του ετεροφυλόφιλου.

Ένα ακόμη θέμα είναι οι ταμπέλες των tops, bottoms ή και versatiles, που ας μη γελιόμαστε: Τις πιο πολλές φορές είναι άκυρα. Η απόλυτη ηδονή δεν αγαπά, καθόλου όμως, τις αυτοεττικέτες. Εχω δει δύο bottoms να έχουν εκπληκτική σεξουαλική ζωή, ο ενεργητικός και ο παθητικός ναι, έχουν διαφορετικές προθέσεις ως προς την λίμπιντο τους, αλλά χάνουμε πολύ έδαφος στην ικανοποίηση, αν μείνουμε σ αυτό.

Θεωρείς ότι τα sex toys είναι σημαντικά στο ερωτικό παιχνίδι μεταξύ ανδρών;

Tίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από δύο σώματα και το «θέλω» τους για παιχνίδι. Να γίνουν το ένα, το toy του άλλου. Και το Gay Kama Sutra φυσάει αν το ξεφυλλίσουμε. Αν θες τώρα ν ανεβάσεις τον πήχυ του ερεθισμού, της απόλαυσης και του fun, ναι, υπάρχουν συναρπαστικά οργασμικά toys για την gay αρένα.

Ποια η άποψη σου για τις gay εφαρμογές;

Τι θα γινόταν αν πατούσαμε λίγο το pause στις συνήθειες, κατεβαίναμε λίγο απ τις πίστες των εφαρμογών, κι ετοιμάσου, θα το πω, κι απλά ερωτευόσουν; Ναι ναι, σωστά την άκουσες την λέξη.. ερωτευόσουν.. την έχεις ξεχάσει λίγο την έννοια ε; Είναι αυτό που αφήνεσαι στα χέρια της χαράς, σαν να έχεις ζαλιστεί από εσάνς ερωτικού καμπαρέ, που χάνεις τον έλεγχο, και ξεκαρδίζεσαι. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι μια χαρά είναι τα gay apps, αλλά εκειπέρα το παιχνίδι είναι φτιαγμένο να εξυπηρετεί άλλες μας ανάγκες δηλαδή της ανάγκη του excitement, της ποικιλίας, της ανασφάλειας. Οι πελάτες μου άλλα όμως λένε ότι θέλουν αγάπες κι ασφάλεια, συντροφικότητα με λίγα λόγια μια κανονικότατη σχέση.

Εσύ τα λές εσύ τα ακούς, γιατί οι πράξεις σου λένε ακριβώς τα αντίθετα. Και οι πράξεις πάντα λένε πιο πολλά από τις λέξεις. Πιάνεις τον εαυτό σου να διαφωνεί με το ήδη υπάρχον σχέδιο, ενώ θα πρεπε να συμφωνεί δαγκωτό. Εμ εσύ δεν προκαλείς μόνο την τύχη σου. Της δίνεις και το νούμερο του κινητού σου λέγοντάς της «να με πάρεις έτσι;» Kαι τι αυτό είναι κακό; Θ' αναρωτιέσαι εσύ τώρα. Όχι, δεν είναι κακό, είναι υγιές. Οι ζωές μας θα ήταν μονότονες και ρηχές αν δεν υπήρχε λίγη αβεβαιότητα, λίγο άγνωστο.

Και τα καλά νέα πολύ ενδιαφέροντα data από αρκετές έρευνες σχετικές με τα gay applications μάλλον πάνε να ενώσουν τέλεια τις δυό μεγάλες μας ανάγκες. Την ασφάλεια με την ανασφάλεια. Mε εγκυρότερη εκείνη του Ιατρικού περιοδικού AIDS and Behavior που καλύπτει συμπεριφορικές πτυχές της έρευνας για τον HIV / AIDS. Εκεί που τα στοιχεία δείχναν ότι όλα τα gay apps στόχευαν στο σεξ, (μια έρευνα του 2005 έδειχνε πως μόνο ένα ποσοστό 11% είχε βγεί ραντεβού και είχε επιχειρήσει σχέση), ξαφνικά μπαμ! Εκτίναξη με ένα υπέροχο 85% στις αρχές του 16 να μας ενημερώνει ότι μέσα σ αυτά τα apps οι χρήστες γνώρισαν τους συντρόφους τους και βιώνουν μακροχρόνιες σχέσεις.

Πώς διατηρείται το πάθος σ' ένα gay ζευγάρι;

Ένα πραγματικός άσσος των γκέι σχέσεων είναι η ικανότητα να είναι ευέλικτες με τους ρόλους της ζωής και να μην έχουν αφεθεί σε παραδοσιακά στερεότυπα φύλου και ρόλων, κάτι που βλέπουμε στις ετεροφυλόφιλες σχέσεις. Αυτό από μόνο του σκαρφαλώνει ουρανοξύστες στο πάθος. Τα ζευγάρια με πάθος διαπραγματεύονται ελεύθερα με το σύντροφό τους, αναγνωρίζοντας περιοχές της δύναμης και της ευαλωτότητας των δύο πόλων γι ανταλλαγή ερωτικής ενέργειας.

Απολαμβάνουν κυρίως μια έντονη αισθησιακή και σεξουαλική συντροφικότητα που τους βοηθά να ανταποκριθούν ερωτικά στην κάθε τους μέρα. Τα πιο ευτυχισμένα gay ζευγάρια δίνουν μεγάλη σημασία και στη nonsexual στοργή μες το 24ωρο, μέσα από αυθόρμητα χάδια, λεκτικά εγκεφαλικά παιχνίδια, αγκαλιές και μασάζ.

Σε μία σχέση τί ψάχνει να βρει ένας άντρας σ' έναν άλλον άντρα;

Θα σου απαντήσω με μια ατάκα απ το βιβλίο «Matteo» της Lynn Hagen που γράφει ερωτικά «Αρλεκιν» με ήρωες hot αγόρια που το μόνο που ονειρεύονται, είναι το ρομάντσο τους να κρατήσει για πάντα! «Mπορώ να σου υποσχεθώ ότι δεν θα υπάρχει ούτε ένα πρωινό που θα ξυπνήσεις δίπλα μου και θα το μετανιώσεις που είσαι μαζί μου».

Βέβαια εδώ, στις ομόφυλες σχέσεις άντρας με άντρα, υπάρχει στο αρχικό στάδιο πιο έντονα το κομμάτι του σεξ. Ο αντρικός εγκέφαλος κάνει εντελώς διαφορετική διαδρομή για να φτάσει στην αγάπη από εκείνον της γυναίκας. Η γυναίκα για να κάνει έρωτα πρέπει να αισθανθεί πρώτα, να κάνεις πρώτα σεξ με τον εγκέφαλό της. Ενώ ο άντρας μέσα απ' την σεξουαλικότητα περνάει στο βασίλειο του love και τις πεταλουδίτσες στο στομάχι.

Ο στόχος είναι ν' ανακαλύψεις καινούργια πράγματα για τον εαυτό σου μέσα απ τον άλλο. Το αντικείμενο του πόθου σου έχει καταπιεί το λεξικό σου, κατανοεί και συνδέεται μαζί σου με κάθε τρόπο και σ' όλα τα level σου.. κι αυτό από μόνο του είναι ικανό να σου φέρει ηρεμία και χαρά και προπάντων το σεξ του αιώνα.. Μ' άλλα λόγια είναι δυό άτομα full ερωτευμένα που συνδέονται κι αισθάνονται όταν είναι μαζί, αγάπη και άγρια χαρά, αφού βρέθηκε ο συμβατός δότης συναισθήματος.

Οι gay σχέσεις είναι πιο δύσκολες σε σχέση με τις straight;

Είναι πιο προκλητικές σίγουρα. Ο άνδρας απο την φύση του είναι κυρίαρχος, θέλει να είναι ο σημαντικός της παρέας, είναι ανταγωνιστικός και κλωτσάει στην κριτική απο άλλους άνδρες. Eκτός από τον ανταγωνισμό για το ποιος φέρνει τα πιο πολλά χρήματα μέσα στη σχέση λοιπόν, οι gay άνδρες διαθέτουν μια εγγενή αίσθηση «αρσενικού ανταγωνισμού» και για την εμφάνιση τους. Γενικότερα, οι άντρες (gay και straight) είναι πιο οπτικά προσανατολισμένοι από τις γυναίκες (βλέπε δημοτικότητα της βιομηχανίας πορνό δισεκατομμυρίων δολαρίων). Ακόμα και στις περιπτώσεις μεγάλου έρωτα, εκείνοι εξακολουθούν διακριτικά να ανταγωνίζονται ο ένας το άλλο, όπως και τα περισσότερα αρσενικά στο ζωικό βασίλειο.

Μία από τις μεγαλύτερες κριτικές της σύγχρονης, γκέι κουλτούρας είναι ότι γίνεται σε μεγάλο βαθμό αμείλικτη σε θέματα εξωτερικής εμφάνισης. Οι gay σε σχέση, βρίσκονται συνέχεια σε κλίμα «περνάμε από καλλιστεία», το οποίο στη χειρότερη μορφή του προκαλεί διατροφικές διαταραχές, κατάχρηση στεροειδών, θέματα αυτοεκτίμησης, και μια στρεβλή προοπτική της προσωπικής αξίας.

Μπορείς να δώσεις κάποιες συμβουλές στους gay/bi άντρες που μπορούν να τους βοηθήσουν για να κατακτήσουν τον έρωτά τους ή το αντικείμενο του πόθου τους;

Πρώτα απ' όλα το πιο σημαντικό, το 95%, είναι ότι χρειάζεται να δεις με γυμνό μάτι εσύ πρώτος την σεξουαλικότητά σου. Να σαι εσύ ο ίδιος σ επαφή μαζί της. Γιατί στο αυτοσαμποτάζ είσαι η crème de la crème. Για να γίνω πιο σαφής, πάτε πρώτο ραντεβού με κάποιον που είστε τρελαμένοι, κι έχετε εγκαταστήσει τα κεντρικά γραφεία της παραμάουντ στο κεφάλι σας να παίζουν στο repeat «πωπωπωπω να δεις δεν θα του αρέσω. μπα»..

Όχι! Τι πάει να πει «πωπωπω»; Πας να κατακτήσεις τον άλλο και πρέπει να 'σαι super! Προσέξτε πολύ τις λέξεις που βάζετε και τρέχουν στο κεφάλι σας, τις λέξεις που λέτε στον εαυτό σας. Μετά έρχονται όλα τα άλλα.. με ρωτάνε οι πελάτες μου «να φορέσω καλύτερα τζην, είναι πιο σέξυ η κολώνια Le Male Terrible του Jean Paul Gaultier ή καλύτερα η Εros του Versache;» Δεν με νοιάζει βάλε και την Μυρτώ της γιαγιάς σου.

Το παιχνίδι αλλού είναι: Η σεξουαλικότητά μας είναι η καρδιά της ύπαρξής μας και τα σώματα είναι εργαλεία σχεδιασμένα έτσι, ώστε να ζουν και να αισθάνονται εκστατικά. Aσε το δέρμα, τους μυς, τους αδένες σου, τις νευρικές σου απολήξεις, στην μαγεία. Κάλυψε κάθε εκατοστό σου με το magic που μέσα στο σώμα σου ουρλιάζει. Άκου, και τα υπόλοιπα άστα να τα κάνει εκείνο. Ξέρει τέλειαααα κόλπα.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις;

Είμαστε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα στροφή της ιστορίας της σεξουαλικότητας όπου η ερωτική τράπουλα ξαναμοιράζεται. Αν βγούμε εκεί έξω θα δούμε αγοροκόριτσα που φοράνε σκιά στα μάτια τους ίδιο χρώμα με τα γρατζουνισμένα απ' το σκέητ γόνατα τους και αγόρια με μακριά μαλλιά ν' αγοράζουν κούκλες μαλλί και να πλέκουν. Η νέα γενιά είναι πολύ open minded και γυρίζει το κοσμικό τραπέζι με τη μία για χάρη της συνειδητοποίησης της.

Αγαπημένη της αλήθεια: «Για να έχεις τον έλεγχο στην ζωή σου βασική προϋπόθεση είναι πρώτα να τον χάσεις. Εντελώς όμως».

*Το gay workshop είναι κάτω απ την ομπρέλα του Sex Academy, υπό τη διεύθυνση της sex coach Ειρήνης Χειρδάρη. Για να κλείσετε θέση εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ