ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/01/2018 16:49

Καταγγελίες για το συλλαλητήριο: Επιβλήθηκε ο Φραγκούλης, «σκοτεινή» η χρηματοδότηση

Καταγγελίες για το συλλαλητήριο: Επιβλήθηκε ο Φραγκούλης, «σκοτεινή» η χρηματοδότηση
Καταγγελίες για το συλλαλητήριο: Επιβλήθηκε ο Φραγκούλης, «σκοτεινή» η χρηματοδότηση
Ανάγνωση:

Δε λέει να κοπάσει ο θόρυβος που προκλήθηκε από την μαζική διαδήλωση της Θεσσαλονίκης για την ονομασία της πΓΔΜ. Και αν μέχρι τώρα το θέμα ήταν η προσέλευση του κόσμου και η ελλιπής κάλυψη του γεγονότος από τα ΜΜΕ, στο φως έρχονται καταγγελίες, σχετικά με την ίδια την διοργάνωσή του.

Στις αφίσες και το υπόλοιπο υλικό προπαγάνδισης του συλλαλητηρίου δεν εμφανιζόταν η υπογραφή κάποιου φορέα. Φαίνεται πως τη «μαγιά» της συντονιστικής επιτροπής της διοργάνωσης, αποτέλεσαν μέλη της δημοτικής κίνησης «Κίνηση Θερμαϊκός Ώρα Μηδέν – Ακομμάτιστοι Πολίτες» που με τη σειρά της έχει δημιουργηθεί κυρίως από πρώην μέλη της «Σπίθας» του Μίκη Θεοδωράκη.

Εις εξ αυτών, ο αγροτοσυνδικαλιστής Βασίλης Μαυροσκάς, μια μέρα μετά την επιτυχία του συλλαλητηρίου, παρενέβη με εκτενέστατη ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook καταγγέλλοντας τη διαδικασία η οποία ακολουθήθηκε τόσο για τον ορισμό του κεντρικού ομιλητή, όσο και για τη χρηματοδότηση των αναγκών διαφήμισης του συλλαλητηρίου.

Ο κ. Μαυροσκάς, αναφέρει συγκεκριμένα, ότι όταν μπήκε το ζήτημα του κεντρικού ομιλητή, η απόφαση της επιτροπής ήταν να μην υπάρξει κεντρικός ομιλητής. Δυο εκ των μελών της συντονιστικής προσπάθησαν να επιβάλλουν ως ομιλητή τον Φράγκο Φραγκούλη, όμως στην ψηφοφορία που ακολούθησε μειοψήφισαν με 6 έναντι 2.

Ο Μαυροσκάς, ο οποίος δήλωσε την παραίτησή του από τη συντονιστική επιτροπή, καταγγέλλει τα δυο μέλη, υπαινισσόμενος ότι ήταν εκείνα που κοινοποιούσαν ως ομιλητή τον Φράγκο Φραγκούλη, παρά το γεγονός πως έχασαν στην ψηφοφορία.

Στην ίδια συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής, ο κ. Μαυροσκάς, αναφέρει ότι συζητήθηκαν και οι οικονομικές ανάγκες της εκδήλωσης. Όπως τονίζει, τα ίδια δύο μέλη που επέμεναν και για τον στρατηγό Φραγκούλη, μίλησαν για «φαραωνικά σχέδια, για αερόστατα, 500.000 φέιγ – βολάν, μικροφωνικές εγκαταστάσεις που να καλύπτουν ολόκληρη την έκταση της παραλίας και το κυριότερο… διαβεβαιώσεις ότι όλα έχουν καλυφθεί από χορηγίες, αλλά δεν άκουσα κανένα όνομα χορηγού».

Από τη συντονιστική επιτροπή, παραιτήθηκε και 2ο μέλος, η Κατερίνα Πατσιάνη, η οποία στην αρχική ανάρτηση, προσθέτει «Συμφωνώ και επιβεβαιώνω Βασίλη, σαν το 2ο μέλος της συντονιστικής που παραιτήθηκε για τους ίδιους λόγους από το συντονιστικό. Ήταν τιμή μου που εργάστηκα μαζί σου όπως και με τον Τάσο Ποργιαλίδη για να πραγματοποιηθεί αυτό το συλλαλητήριο!!! Δυστυχώς δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τα υπόλοιπα μέλη του συντονιστικού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ