Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τύρναβος: Ποινές φυλάκισης 6 μήνες με αναστολή σε καρναβαλιστές για κακοποίηση ζώων (vid)

Σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στη Λάρισα, καρναβαλιστές για κακοποίηση ζώων.

Συγκεκριμένα, τα μέλη του γκρουπ «Φορολογικά κοτέτσια», κατά τη διάρκεια της παρέλασης το 2014 επέλεξαν να έχουν επάνω στο άρμα τους, που σατίριζε την φορολόγηση των κοτετσιών, ζωντανές κότες.

Στη διάρκεια της παρέλασης όμως, άρχισαν να στροβιλίζουν και να πετούν στον κόσμο τις κότες με αποτέλεσμα αρκετά από τα πουλιά να τσαλαπατηθούν και να βρουν φριχτό θάνατο.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που δημοσιεύει η εφημερίδα Ελευθερία, τις «κράδαιναν στα χέρια τους, τις πετούσαν στο πλήθος που παρακολουθούσε την παρέλαση και άλλες στον αέρα, ενώ όταν εκείνες προσγειώνονταν στο έδαφος τις χτυπούσαν με τα πόδια και τις ποδοπατούσαν με αποτέλεσμα οι περισσότερες εξ αυτών να θανατωθούν».

Κατά τη διάρκεια της απολογίας τους αρνήθηκαν τις πράξεις ενώ παραδέχθηκαν πως ήταν μέλη του εν λόγω γκρουπ. Ένας ανήλικος τιμωρήθηκε με επίπληξη από το δικαστήριο ενώ ο οδηγός του άρματος αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών.

 

Κατηγορούμενος ήταν και ο τότε αντιδήμαρχος Τυρνάβου γιατί επέτρεψε να έχουν ζωντανά ζώα στην παρέλαση. Η υπόθεσή του όμως παραγράφηκε με τον νόμο 4411/16 (έχει ποινή μέχρι δύο χρόνια).

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.