Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Όχημα ΜΚΟ με πλαστές στρατιωτικές πινακίδες εντόπισαν οι Αρχές της Λέσβου

Οι αστυνομικές Αρχές της Λέσβου ερευνούν μια μάλλον περίεργη υπόθεση σχετικά με αυτοκίνητο που ανήκε σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση και έφερε στρατιωτικές πινακίδες. 

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε το περασμένο Σάββατο, σε αυτοκίνητο τύπου βαν που ανήκε σε ΜΚΟ που επιχειρεί στη Λέσβο, σε θέματα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, διαπιστώθηκε από το Λιμενικό Σώμα ότι το αυτοκίνητο έφερε δεύτερες πινακίδες κυκλοφορίας που βρισκόταν κάτω από τις εμφανείς πινακίδες. Οι δεύτερες αυτές πινακίδες κυκλοφορίας φάνηκε ότι ανήκαν σε αυτοκίνητο του Ελληνικού Στρατού αλλά όπως αποδείχθηκε ήταν πλαστές. Στο αυτοκίνητο, κατά την έρευνα, βρέθηκαν επίσης και μηχανήματα ασύρματης επικοινωνίας.

Το Λιμενικό προχώρησε σε δύο συλλήψεις αλλοδαπών, ενός άνδρα και μίας γυναίκας ηλικίας 24 και 23 ετών, οι οποίοι στη συνέχεια παραδόθηκαν στην αστυνομία. Η πρώτη εκτίμηση των Αρχών είναι ότι δεν πρόκειται για υπόθεση κατασκοπείας αλλά δουλεμπορίας και το πιθανότερο είναι ότι οι συλληφθέντες έπαιρναν τους πρόσφυγες από τις ακτές του νησιού και τους μετακινούσαν.

Η υπόθεση συνεχίζεται να διερευνάται, καθώς από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.