Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κατσιφάρας: Σε ένα χρόνο ολοκληρώνεται η επέκταση του προαστιακού στην Κάτω Αχαΐα

«Σε περίπου ένα χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί το έργο της αναβάθμισης των γραμμών του προαστιακού σιδηροδρόμου της Πάτρας και η επέκταση του στην Κάτω Αχαΐα», εκτιμά ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη «το έργο που αφορά στην αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής, και των αποβάθρων στη μετρική γραμμή του προαστιακού από το ύψος του σταθμού Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, έως την Κάτω Αχαΐα έχει υλοποιηθεί σε ποσοστό περίπου 50% και αναμένεται η ολοκλήρωσή του μέχρι το τέλος Μαΐου». Όπως εξήγησε ο Απόστολος Κατσιφάρας «η εκτέλεση του έργου καθυστέρησε εξαιτίας εργασιών που δεν εκτελέστηκαν, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη μελέτη».

Επίσης, ο περιφερειάρχης είπε ότι «η συνολική λειτουργία του έργου και η απόδοσή του προς χρήση στους πολίτες θα επιτευχθεί με την ολοκλήρωση της προμήθειας και της εγκατάστασης νέων αυτόματων συστημάτων ισόπεδων διαβάσεων και αποκατάσταση λειτουργίας των ήδη υπαρχόντων, από το ύψους του σταθμού του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, έως την Κάτω Αχαΐα».

Στο μεταξύ, το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε την υλοποίηση έργων για την αναβάθμιση και βελτίωση οδικών αξόνων που οδηγούν σε αναπτυξιακούς πόλους της Αχαΐας, δηλαδή από τον αυτοκινητόδρομο Αθηνών - Πατρών προς τα Καλάβρυτα και το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, καθώς και από την εθνική οδό Πατρών - Πύργου προς το αεροδρόμιο του Αράξου.

Τα προαναφερόμενα έργα εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με συνολικό κόστος που ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.