Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τι κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας για την επίθεση στην επιχείρηση της Μαρέβας Μητσοτάκη

Δύο άτομα με σκούρα ρούχα και καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους (ο ένας με κράνος μοτοσικλέτας και ο άλλος με κουκούλα full face) αναζητά η Ασφάλεια Αττικής για την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της εταιρείας «Zeus + Dione» που διατηρεί η Μαρέβα Μητσοτάκη, στου Ψυρρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υλικό από τις 4 κάμερες ασφαλείας της επιχείρησης, δείχνει τους δύο άνδρες να αφήνουν τον εμπρηστικό μηχανισμό -πυροδοτήθηκε με στουπί- και να φεύγουν τρέχοντας από το σημείο. Άγνωστο παραμένει το πώς προσέγγιζαν στην οδό Τάκη 6 (με μοτοσικλέτα ή πεζοί), καθώς και το πώς διέφυγαν από το σημείο. Για τον λόγο αυτό έχει ζητηθεί υλικό από κάμερες ασφαλείας άλλων κτιρίων της γύρω περιοχής, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέσο διαφυγής των δραστών και η διαδρομή τους.

Σε κάθε περίπτωση, γνωρίζοντας μόνο τη σωματοδομή των δύο δραστών, είναι δύσκολο να φτάσουν οι Αρχές στα ίχνη τους.

Να σημειώσουμε πως ο εμπρηστικός μηχανισμός αποτελούνταν από τέσσερα φιαλίδια προπανίου και ισάριθμα μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό, ο οποίος πυροδοτήθηκε με στουπιά εμποτισμένα με βενζίνη και προσανάμματα τζακιού. Δύο γκαζάκια που δεν εξερράγησαν μαζί με τα υπολείμματα του εμπρηστικού μηχανισμού μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να εξερευνηθούν για τυχόν ανεύρεση αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.

Τέλος, οι αστυνομικοί αναμένουν εντός των επόμενων ωρών κείμενο ανάληψης ευθύνης.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.