Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις Μπουτάρη

Κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάνουν πολίτες στα social media με αφορμή τις δηλώσεις Μπουτάρη για αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάνουν πολίτες στα social media με αφορμή τις δηλώσεις Μπουτάρη για αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Η συγκέντρωση έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη στις 12, έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Στο κάλεσμα τους οι διοργανωτές αναφέρουν: «Πρόσκληση-Διαμαρτυρία πολιτών Θεσσαλονίκης για τις απαράδεκτες δηλώσεις του δημάρχου. Θεωρούμε οτι οι δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης σχετικά με το Μακεδονικό καθώς και οι δηλώσεις του για την αλλαγή ονομάτων στα ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας προσβάλουν κατάφωρα ως πολίτες. Θα επιδοθεί ψήφισμα-διαμαρτυρία, με κοινοποίηση στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας».

Υπενθυμίζεται πως αρχικά είχε κυκλοφορήσει απόσπασμα από την ομιλία του Γιάννη Μπουτάρη στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, στο οποίο ακουγόταν ο ίδιος να λέει πως «χάσαμε» και καλό θα ήτανε να αλλάξει το όνομα του αεροδρομίου «Μακεδονία», όπως επίσης και των ΚΤΕΛ, καθώς οι τουρίστες μπερδεύονται και νομίζουν πως βρίσκονται στα Σκόπια!

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έδωσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στην οποία ισχυρίστηκε πως παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του και ποτέ δεν πρότεινε να αλλάξει το όνομα του αεροδρομίου και των ΚΤΕΛ.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.