Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για το ΑΕΚ-Ντιναμό Κιέβου μετά το κάλεσμα του «Ρουβίκωνα»

Η ανάρτηση του «Ρουβίκωνα», σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, για την επικείμενη αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Ντιναμό Κιέβου ήρθε να προσθέσει έναν ακόμη «πονοκέφαλο» στους αξιωματικούς της Αστυνομίας.

Ο μεγάλος φόβος έγκειται στο να στηθούν «ενέδρες» στους Ουκρανούς οπαδούς, ορισμένοι εκ των οποίων διακατέχονται από ακροδεξιές - νεοναζιστικές απόψεις.

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής εκτιμούν πως η συγκεκριμένη ανάρτηση δεν αφορούσε αποκλειστικά και μόνο τα μέλη της αναρχικής ομάδας, αλλά ήταν μήνυμα προς αντιφασιστικές ομάδες και οπαδούς της ΑΕΚ προκειμένου να υπάρξει «θερμή» υποδοχή των περίπου 500 οπαδών που θα έρθουν από το Κίεβο. Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει ότι αυτοί, συνοδεία διμοιριών ΜΑΤ και ΥΜΕΤ, θα μεταβούν με οργανωμένα με λεωφορεία του ΟΑΣΑ από το Καλλιμάρμαρο στο ΟΑΚΑ. Αυτή είναι και η «συμφωνία» που έχει γίνει με τους εκπροσώπους της ουκρανικής ομάδας, όμως κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για το τι θα πράξουν οι πιο «σκληροπυρηνικοί» οπαδοί που θα επιδιώξουν τη σύγκρουση.

«Στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, ειδικά στην ανατολική Ευρώπη, η πλειοψηφία των οργανωμένων οπαδών των μεγάλων ποδοσφαιρικών συλλόγων/εταιρειών έχει μικρότερη ή μεγαλύτερη σχέση με τον φασισμό. Η έκταση αυτού του προβλήματος ίσως δεν είναι κατανοητή στην Ελλάδα που τα περιστατικά συνταύτισης οπαδών-ακροδεξιάς είναι μεμονωμένα και που η γενικευμένη διείσδυση στα γήπεδα παραμένει ένα όνειρο καλοκαιρινής νύχτας για την Χρυσή Αυγή και το σκυλολόι του φασιστικού χώρου.(….) Και ως ένα διεθνιστικό σινιάλο, αυτή τη φορά στους Ουκρανούς και Ρώσους αντιφασίστες, και ως ένα σινιάλο στην Ελληνική κυρίαρχη τάξη: μην ελπίζετε, ο φασιστικός σας σύμμαχος θα τσακιστεί», ανέφερε χθες ο Ρουβίκωνας στη σχετική ανάρτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν τον αγώνα για το Europa League, θα υπάρξει αυξημένη αστυνομική παρουσία σε επίφοβα σημεία όπως είναι οι στάσεις του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου που κατά το πρόσφατο παρελθόν έχουν καταγραφεί επεισόδια (π.χ. Πευκάκια, Ομόνοια κ.ά.).

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.