Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Η Αστυνομία έκανε γνωστή την αιτία θανάτου του Μαυρίκου

Η κακή συντήρηση και ένα σημαντικό μηχανολογικό πρόβλημα στο Porsche Cayenne είναι, σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ., οι αιτίες για τον τραγικό θάνατο του Παναγιώτη Μαυρίκου.

Τις λεπτομέρειες από το δυστύχημα της 8ης Ιουνίου 2016 φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Τα Νέα», με τις τεχνικές πραγματογνωμοσύνες που εμπεριέχονται στον ογκώδη φάκελο του Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων Κατά Ζωής να ρίχνουν φως στο πως και γιατί λαμπάδιασε το πολυτελές τζιπ στην Αττική Οδό. Συγκεκριμένα το συμβάν συνδέεται με προηγούμενο ατύχημα που είχε λίγους μήνες νωρίτερα ο 42χρονος εκδότης και το οποίο είχε προκαλέσει στρεβλώσεις στους άξονες του αυτοκινήτου.

Επίσης, άμεση σχέση εκτιμάται ότι είχε μία αλλαγή κρίσιμου εξαρτήματος στο σύστημα κατεύθυνσης του πολυτελούς αυτοκινήτου που αντικαταστάθηκε με μεταχειρισμένο, σε μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο στον Νέο Κόσμο, χωρίς να υπάρξει συνολική επισκευή των βλαβών του οχήματος. Όπως σημειώνεται στην έκθεση πραγματογνωμόνων «η οπή στο δάπεδο του θόλου του κιβωτίου ταχυτήτων φέρει ίχνη πλήξης από τμήματα κυρίως της ‘καδένας’ που έχει το σύστημα μεταφοράς της κίνησης».

Να σημειώσουμε, ότι στον φάκελο που έχει σχηματιστεί στην Ασφάλεια Αττικής περιλαμβάνονται πορίσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων αλλά και στελεχών του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Σύμφωνα με το πόρισμα, το μαύρο τζιπ κινούνταν στην Αττική Οδό, στο ύψος του Mall, όταν άρχισε να χτυπά ανεξέλεγκτο το κιγκλίδωμα ασφαλείας, τουλάχιστον έξι με επτά φορές. Ο Μαυρίκος προσπάθησε να το επαναφέρει στην κανονική του πορεία, όμως το Ι.Χ. ανεφλέγη, εγκλωβίστηκε σε αυτό και βρήκε τραγικό θάνατο.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.