ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/04/2018 21:19

Καρέ – καρέ η μεταγωγή των δύο Ελλήνων στο δικαστήριο (pics)

Καρέ – καρέ η μεταγωγή των δύο Ελλήνων στο δικαστήριο (pics)
Καρέ – καρέ η μεταγωγή των δύο Ελλήνων στο δικαστήριο (pics)
Ανάγνωση:

Φωτογραφίες από τη μεταγωγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές της Αδριανούπολης στο δικαστήριο, για την εκδίκαση του τρίτου κατά σειρά αιτήματος αποφυλάκισής τους, μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Milliyet, φαίνονται οι δύο στρατιωτικοί που παραμένουν κρατούμενοι από την 1η Μαρτίου, να μεταφέρονται με χειροπέδες και με συνοδεία δύο αστυνομικών έκαστος στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου στην Αδριανούπολη.

Οι απολογίες των δύο Ελλήνων

Σύμφωνα με την εφημερίδα Milliyet, ο Άγγελος Μητρετώδης υποστήριξε κατά την απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου ότι πέρασαν τα σύνορα κατά λάθος, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή: «Ακολουθούσαμε κάποιες πατημασιές στα σύνορα. Μόλις μας είδαν οι Τούρκοι στρατιώτες, κατεβάσαμε τα όπλα μας για να μην συμβεί κάτι αρνητικό. Μετά πήρα τηλέφωνο και είπα στο διοικητή μου ότι θα παραδοθώ στους Τούρκους στρατιώτες ως ένδειξη καλής θέλησης. Εάν είχα κακή πρόθεση θα καλούσα μέσω του τηλεφώνου τους στρατιώτες που είναι υπό τις διαταγές μου. Θα γινόταν μεγαλύτερο επεισόδιο, αλλά δεν το έκανα. Εξηγήσαμε στους Τούρκους στρατιώτες ότι ήρθαμε κατά λάθος, και οι Τούρκοι στρατιώτες κάλεσαν τους ανωτέρους τους. Αν θέλαμε, μπορούσαμε να εμποδίσουμε και τους Τούρκους στρατιώτες. Δεν είχαμε πάνω μας καμιά στολή για να κρυφτούμε. Εμείς απλώς ακολουθούσαμε τις πατημασιές στο χιόνι. Σκεφτήκαμε ότι ήταν πρόσφυγες ή παράνομοι μετανάστες», κατέθεσε στο δικαστήριο.

Ο Δημήτρης Κούκλατζης, από την πλευρά του, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, επανέλαβε ότι «ίδια περιστατικά είχαν γίνει και από Τούρκους στρατιώτες. Αλλά εμείς χωρίς καμία διαδικασία και χωρίς να ενημερώνουμε καν τους ανωτέρους μας επιτρέπαμε στους Τούρκους που περνούσαν κατά λάθος στην ελληνική πλευρά να επιστρέψουν στην τουρκική πλευρά. Τέτοια γεγονότα συνέβαιναν συχνά ανάμεσα στις δύο πλευρές. Μέχρι σήμερα δεν είχε δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Γι’ αυτό τώρα έχω εκπλαγεί».

Σημειώνεται ότι το τρίτο αίτημα αποφυλάκισης των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη απορρίφθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης. Οι δικαστές έλαβαν την απόφαση με το σκεπτικό ότι δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα για τα οποία αποφασίστηκε η προφυλάκιση τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ