Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Εισαγγελικές κλήσεις σε τραπεζικά στελέχη και υπευθύνους κομμάτων για τα δάνεια των κομμάτων

Εξηγήσεις στους οικονομικούς εισαγγελείς καλούνται να δώσουν τραπεζικά στελέχη, καθώς και υπεύθυνοι κομματικών ταμείων, για τυχόν επισφαλή δάνεια που έλαβαν τα κόμματα μέχρι το 2012.

Οι εισαγγελείς έχουν ήδη στείλει κλήσεις για ανωμοτί καταθέσεις σε συνολικά 50 τραπεζικά στελέχη, που κατά την επίμαχη περίοδο εργάζονταν στην Εθνική Τράπεζα και στην Αγροτική Τράπεζα, οι οποίοι έχουν λάβει την ιδιότητα του υπόπτου για την διάπραξη του αδικήματος της κακουργηματικής απιστίας.

Αμέσως μετά οι Εισαγγελείς θα αποστείλουν κλήσεις στους εκπροσώπους των τριών ελεγχόμενων κομμάτων, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΚΚΕ, της επίμαχης περιόδου. Οι κλήσεις αυτές θα αφορούν το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας σε απιστία.

Η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση των κομμάτων ξεκίνησε για πρώτη φορά πριν σχεδόν επτά χρόνια, πλην όμως η δικογραφία που είχε σχηματιστεί, τέθηκε στο αρχείο το 2013. 

Ωστόσο, η υπόθεση επανήλθε στα χέρια των Εισαγγελέων στα τέλη του 2017 οπότε και διαβιβάστηκε το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και έτσι η έρευνα ξεκίνησε και πάλι.
 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.