ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/09/2018 13:03

Συνεχίζονται οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων - Στην Ανάβυσσο οι μπουλντόζες (pics)

Συνεχίζονται οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων - Στην Ανάβυσσο οι μπουλντόζες (pics)
Συνεχίζονται οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων - Στην Ανάβυσσο οι μπουλντόζες (pics)
Ανάγνωση:

Μπουλντόζες είδαν μπροστά τους οι λουόμενοι σε παραλία της Αναβύσσου, καθώς είχε δοθεί εντολή για κατεδάφιση κτισμάτων.

Όπως έγινε γνωστό, κατεδαφίστηκαν αυθαίρετες εγκαταστάσεις ξενοδοχείου, τα οποία ήταν κτίσματα και κιόσκια περίπου 100 τ.μ,

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για το συγκεκριμένο κτίσμα εκκρεμούσε πρωτόκολλο κατεδάφισης από την 22η Ιανουαρίου 1997. Σε αυτόν το κύκλο κατεδαφίσεων εντάσσεται εγκατάσταση ψυχαγωγίας στην ευρύτερη περιοχή με πρωτόκολλο κατεδάφισης εκδοθέν την 26η Αυγούστου 1982.

Υπενθυμίζεται, ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες συγκέντρωσαν και πέρασαν από… κόσκινο πενήντα και πλέον αυθαίρετα κτίσματα σε αιγιαλό ή δασικές εκτάσεις στον άξονα Αθηνών-Σουνίου, ενώ συνεχίζονται -από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής- κατεδαφίσεις στην περιοχή του Γραμματικού. Επιπλέον, τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η έναρξη κατεδαφίσεων αυθαιρέτων στα ρέματα της Μάνδρας.

Όπως ανέφερε πρόσφατα σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, η διαδικασία των κατεδαφίσεων ξεκίνησε από την Αττική, με την επιτάχυνση των διαδικασιών κατεδάφισης 3.200 αυθαιρέτων σε αιγιαλούς, εθνικούς δρυμούς, αναδασωτέες εκτάσεις και ρέματα και θα προχωρήσει και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

«Έχουμε, ήδη, ζητήσει τους αντίστοιχους καταλόγους και η ανταπόκριση είναι θετική. Παράλληλα, όπως δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός, θα διπλασιαστούν οι πόροι από το Πράσινο Ταμείο που χρηματοδοτεί τη διαδικασία. Άρα, οι κατεδαφίσεις θα προχωρήσουν και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Είναι θέμα εβδομάδων να ανακοινωθούν οι σχετικές εξαγγελίες», σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ