Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κόντρα κυβέρνησης - στρατηγού Κωσταράκου για τα 1,6 δισ. ευρώ της ΕΕ για το μεταναστευτικό

Με οξύ τρόπο απάντησαν κυβερνητικοί κύκλοι στον πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίτιμο αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Μιχάλη Κωσταράκο, ο οποίος αναρωτήθηκε δημοσίως «πού πήγαν τα λεφτά που δόθηκαν για τις μεταναστευτικές ροές».

Με μία αιχμηρή ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook o στρατηγός Κωσταράκος επικαλείται δύο πρόσφατα δημοσιεύματα, αναφορικά με τις συνθήκες στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στη Μόρια, αλλά και το γεγονός ότι η ΕΕ έχει διαθέσει μέχρι στιγμής 1,6 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, ως ενίσχυση για τη μεταναστευτική κρίση. 

Και προσθέτει: «Το ερώτημά μου λοιπόν είναι σαφές: Που πήγαν τα λεφτά; Χάθηκαν; Δεν θα πρέπει οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι για την οικονομία και τη μετανάστευση να δώσουν λογαριασμό; Λογικά, εκτιμώ ότι θα πρέπει να είναι σε θέση να δικαιολογήσουν και το τελευταίο ευρώ που δαπανήθηκε, πότε δαπανήθηκε, για να καλύψει ποια συγκεκριμένη και αιτιολογημένη ανάγκη, ποιος το πήρε και τι επιτεύχθηκε. Αυτό σημαίνει ευνομούμενη χώρα. Αυτό σημαίνει κυβέρνηση ευνομούμενης χώρας. Αυτό σημαίνει ευρωπαϊκή χώρα, υπεύθυνη απέναντι τους πολίτες της και τους θεσμούς της».

«Το 1,6 δισ. ευρώ προορίζεται προς την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και όχι προς την Ελλάδα» σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές για τα όσα ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσθέτοντας πως σε κάθε περίπτωση το 80-90% αυτών των κονδυλίων δεν φτάνουν στα κράτη αλλά σε διεθνείς οργανισμούς .

Οι ίδιες πηγές σημείωναν «οι καταγγελίες του κ. Κωσταράκου αφορούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ καθώς αυτά τα κονδύλια δεν προορίζονται για το ελληνικό δημόσιο» ενώ πρόσθεταν «είναι απαράδεκτο και προσβλητικό ο κ. Κωσταράκος για πολιτικές σκοπιμότητες και για τη δημιουργία εντυπώσεων να εγκαλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλους διεθνείς οργανισμούς που δουλεύουν για την προστασία των προσφύγων σε ολόκληρο τον κόσμο».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.