ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/09/2018 12:15

Από τη Δευτέρα ξεκινούν τα πρόστιμα για όσους δεν πέρασαν ΚΤΕΟ

Από τη Δευτέρα ξεκινούν τα πρόστιμα για όσους δεν πέρασαν ΚΤΕΟ
Από τη Δευτέρα ξεκινούν τα πρόστιμα για όσους δεν πέρασαν ΚΤΕΟ
Ανάγνωση:

Με πρόστιμα τουλάχιστον 150 ευρώ απειλούνται από την 1η Οκτωβρίου όσοι κάτοχοι ΙΧ ή μηχανής δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ. Από τη Δευτέρα τίθεται σε ισχύ ο νόμος 4530/18 κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα μπορούν να εντοπίζονται άμεσα οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν ολοκληρώσει αυτή την υποχρέωση.

Η ηλεκτρονική ταυτοποίηση είναι δυνατή καθώς όλα τα δημόσια και ιδιωτικά ΚΤΕΟ είναι συνδεδεμένα με τη βάση δεδομένων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Από την στιγμή που εντοπισθεί κάτοχος οχήματος που δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ τότε θα βεβαιώνεται το πρόστιμο από την ΑΑΔΕ και θα εμφανίζεται στο taxisnet.

Σημειώνεται πως ΚΤΕΟ περνούν όλα τα οχήματα στα τέσσερα χρόνια από την πρώτη τους κυκλοφορία και στη συνέχεια κάθε δύο χρόνια. Αν το όχημα καθυστερήσει να περάσει ΚΤΕΟ τότε ο ιδιοκτήτης επιβαρύνεται με πρόστιμο το οποίο πληρώνει κατά τον επόμενο έλεγχο.

Πλέον, πέρα αυτού του προστίμου που κυμαίνεται ανάμεσα στα 16 με 65 ευρώ για τα ιδιωτικά οχήματα οι ιδιοκτήτες θα επιβαρύνονται και με πρόστιμο 150 ευρώ από την εφορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ