Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μόνιμο διορισμό για 15.000 εκπαιδευτικούς ανακοίνωσε ο Γαβρόγλου

Σε συνάντηση που είχε ο υπουργός με τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.

Την πρόσληψη 15.000 εκπαιδευτικών μέχρι το 2022 ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ο Κώστας Γαβρόγλου σε συνάντηση που είχε με τα διοικητικά συμβούλια της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που ανακοίνωσε το υπουργείο, θα γίνουν διορισμοί 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Εκπαίδευση, την επόμενη σχολική χρονιά (2019-'20), όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ, 5.250 εκπαιδευτικών, κατά τη σχολική χρονιά 2020-'21, καθώς επίσης και 5.250 εκπαιδευτικών, κατά τη σχολική χρονιά 2021-'22.

Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνουν οι διορισμοί δεν έχει αποφασιστεί ακόμα και για το λόγο αυτό ο υπουργός ζήτησε από τις ομοσπονδίες τις προτάσεις τους.

Όσον αφορά στην κατανομή των προσλήψεων στις βαθμίδες και τις ειδικότητες της Εκπαίδευσης, όπως ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου, οι διορισμοί θα γίνουν «με βάση την αναλογικότητα των αναγκών». «Με τη σημερινή απόφαση, εκπληρώνεται ένα κρίσιμο μέρος του στόχου της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση χρόνιων ελλείψεων στην εκπαίδευση», σχολίασε μετά τη συνάντηση με ΔΟΕ και ΟΛΜΕ ο κ. Γαβρόγλου.

«Η έξοδος από τα μνημόνια σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας πορείας. Πορείας δύσκολης αλλά και ελπιδοφόρας. Η ανακοίνωση των 15.000 μόνιμων διορισμών είναι ένα βήμα στην παραπέρα αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος και ειδικά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», είπε.

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι οι διορισμοί μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού θα ενισχύσουν τις ρυθμίσεις που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, όπως π.χ. η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, οι νέες δομές στήριξης του εκπαιδευτικού έργου, η επέκταση του Ολοήμερου και στα Ολιγοθέσια Δημοτικά, το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, κ.ά.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.