Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση από την κακοκαιρία σε Αττική, Κρήτη και Κύθηρα

Η πτώση δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους προκάλεσε βλάβες στο δίκτυο μέσης τάσης.

Χωρίς ηλεκτροδότηση παρέμειναν για αρκετές ώρες εξαιτίας την κακοκαιρίας η Πεντέλη, τα Βριλήσια και μεγάλο τμήμα της Παλλήνης, λόγω πτώσης δένδρων, από τους σφοδρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, τα πεσμένα δέντρα προκάλεσαν βλάβες σε γραμμές του δικτύου μέσης τάσης της ΔΕΗ.

Εως αυτή την ώρα συνεργεία εργάζονται προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση το συντομότερο δυνατό.

Εξάλλου, χωρίς ρεύμα είναι πολλές περιοχές του Βόρειου Οδικού Άξονα (ΒΟΑ) στο νομό Χανίων από απροσδιόριστη, μέχρι στιγμής, βλάβη σε υποσταθμό της ΔΕΗ. Στο σκοτάδι είναι περιοχές από το Σταλό μέχρι και πέρα Πλατανιά καθώς και περιοχές του κάμπου των Χανίων, στη Σούδα αλλά και στο κέντρο της πόλης, όπως η Χαλέπα.

Η βλάβη η οποία, σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ - ΜΠΕ από τη ΔΕΗ, δεν έχει εντοπισθεί ακόμη (διότι μπορεί να είναι και υπόγεια) αναμένεται να αποκατασταθεί αργά το βράδυ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις περιοχές του βόρειου τμήματος των Χανίων, όπου και λειτουργεί το μεγαλύτερο μέρος των ξενοδοχειακών μονάδων, ενώ η κατάσταση επιτείνεται από τη βροχή που από νωρίς το μεσημέρι πλήττει το σύνολο σχεδόν του νομού Χανίων.

Σημειώνεται ακόμη, ότι τεχνικοί τις ΔΕΗ ερευνούν για τυχόν βραχυκύκλωμα υπόγεια που διαθέτουν υποσταθμούς ρεύματος συνδεδεμένους με το δίκτυο της επιχείρησης.

Να σημειώσουμε πως στο σκοτάδι έχουν βυθιστεί από την κακοκαιρία και τέσσερα χωριά των Κυθήρων.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.