Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ταυτοποιήθηκαν 26 άτομα του ακροδεξιού χώρου για τα επεισόδια στη Μυτιλήνη

Στην ταυτοποίηση 26 ατόμων, που σύμφωνα με πληροφορίες ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, για τα εκτεταμένα επεισόδια που συνέβησαν στις 22 Απριλίου 2018 στην πλατεία Σαπφούς.

Στην ταυτοποίηση 26 ατόμων, που σύμφωνα με πληροφορίες ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, για τα εκτεταμένα επεισόδια που συνέβησαν στις 22 Απριλίου 2018 στην πλατεία Σαπφούς.

Προηγήθηκε πολύμηνη προανάκριση και προκαταρκτική εξέταση μετά από σχετικές παραγγελίες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, μέχρι να σχηματισθεί δικογραφία. Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνει τα αδικήματα της αντίστασης, της στάσης, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης τετελεσμένης και σε απόπειρα, της απόπειρας πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, της πρόκλησης διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, του εμπρησμού, καθώς και της παράνομης κατοχής και χρήσης όπλων, κροτίδων και βεγγαλικών.

Το χρονικό της υπόθεσης

Απόγευμα της 22ας Απριλίου 2018, σε μνημείο παρακείμενο της πλατείας Σαπφούς στην πόλη της Μυτιλήνης, συγκεντρώθηκαν περίπου 300 άτομα, για την καθιερωμένη υποστολή σημαίας από στρατιωτικό άγημα. Μετά την ολοκλήρωση της υποστολής, περίπου 150 απ’ αυτά τα άτομα, κάποια εκ των οποίων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, προσέγγισαν με απειλητικές διαθέσεις παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες, που ευρίσκοντο σε καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Σαπφούς, με σκοπό να τους απομακρύνουν με τη χρήση βίας.

Στη συνέχεια, με ενισχύσεις και από άλλα άτομα, υποκίνησαν και συμμετείχαν σε επεισόδια, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και βιαιοπράγησαν, εκτοξεύοντας πέτρες, φωτοβολίδες, κροτίδες, μάρμαρα, καδρόνια κ.λπ. αντικείμενα στους αλλοδαπούς και στις αστυνομικές δυνάμεις, που επενέβησαν για να αποκαταστήσουν την τάξη. Τα επεισόδια διήρκησαν έως τις πρώτες πρωινές ώρες της επομένης, με απολογισμό τραυματισμούς αστυνομικών και αλλοδαπών και φθορές σε κάδους απορριμμάτων και σε εξοπλισμό αστυνομικών δυνάμεων.

Να σημειώσουμε, πως τα 26 άτομα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, προσδιορίζονται είτε ως φυσικοί αυτουργοί, είτε ως ηθικοί, καθώς υποκίνησαν τα επεισόδια σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σε προγενέστερο χρόνο.

Σημειώνεται ότι τη διερεύνηση της υπόθεσης συνέδραμε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και το Τμήμα Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου.

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.