Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Το αργότερο μέχρι το πρωί της Τετάρτης θα παραδοθεί στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα η σορός του 35χρονου, μετά από παρέμβαση του Αλβανού Προέδρου, Ιλίρ Μέτα.

Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, ο Μέτα ανταποκρίθηκε στην επιστολή του Προέδρου της Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), Βαγγέλης Ντούλες και στην οποία είχε αναδείξει την ανθρωπιστική διάσταση του θέματος σημειώνοντας την ανάγκη να παραδοθεί η σορός του Κατσίφα ώστε να γίνει η κηδεία του στους Βουλιαράτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του epiruspost, ο Πρόεδρος της Αλβανίας επικοινώνησε με τον βουλευτή της ομογένειας το βράδυ της Δευτέρας και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ ο πατέρας του Κωνσταντίνου Κατσίδα είναι ήδη καθ' οδόν για τα Τίρανα, προκειμένου να παραλάβει τη σορό του παιδιού του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κηδεία του 35χρονου θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο. 

Μητέρα Κατσίφα: Περιμένουμε τη σορό

«Θα κάνω την καρδιά μου πέτρα για τον λεβέντη μου. Γιατί μου του αφαίρεσαν τη ζωή; Τι έκανε; Που ήθελε τον τόπο του, την Βόρειο Ήπειρο; Που στις 28 Οκτωβρίου χαιρόταν να στολίζει και ερχόταν με τις σημαίες από την Αθήνα. Μου έλεγε να σιδερώσουμε τις σημαίες. Το πρωί ήταν μια χαρά το παιδί μου, το σταύρωσα και του είπα “η παναγιά μαζί σου”», λέει η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Βασιλεία, στον ΣΚΑΙ.

Παράλληλα ανέφερε ότι ο γιος της «μπορούσε να σκοτώσει πολλούς, αλλά ήταν της θρησκείας. Τι να την κάνουμε τη ζωή μας τώρα, χωρίς το παλικάρι μας; Βοήθαγε παντού χωρίς να πάρει μία. Ήταν ένα καλό παιδί, για όλες τις δουλειές. Γιατί να του αφαιρέσουν τη ζωή; Τον λεβέντη μου, το παλικάρι μου, μας διαλύσανε».

«Περιμένουμε τη σορό του παιδιού μου. Τι το κάνουν το παιδί εκεί; Τι τους κάναμε; Ποτέ δεν πειράξαμε κανέναν. » λέει η κ. Κατσίφα.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.