Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Έπιασαν δουλειά οι μπουλντόζες για τα αυθαίρετα σε Μάνδρα και Παλαιά Φώκαια

Ξεκίνησαν εχθές οι πρώτες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε Μάνδρα από τα μηχανήματα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Συγκεκριμένα, η πρώτη κατεδάφιση αυθαιρέτου σε ρέμα στη Μάνδρα ξεκίνησε χθες και αφορούσε στην κατεδάφιση παράνομης καντίνας στο ρέμα Σούρες, ενώ θα ακολουθήσει δεύτερη την επόμενη εβδομάδα. Συνολικά θα κατεδαφιστούν 27 κατασκευές, οι οποίες όλες καταγράφηκαν μετά την περυσινή τραγωδία.

Όσον αφορά στην Παλαιά Φώκαια, η απόφαση κατεδάφισης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη χρονολογείται από τον Απρίλιο του 2002, με το Δασαρχείο Λαυρίου είχε εντοπίσει σε προγενέστερο χρόνο την εκχέρσωση της δασικής έκτασης και την παράνομη αλλαγή χρήσης σε... αγροτική, με φύτευση ελιών, καλλωπιστικών φυτών κ.λπ. Επίσης είχαν εντοπιστεί κατασκευές που έγιναν από τον Δεκέμβριο του 1993 μέχρι τον Μάιο του 1999.

Στην απόφαση του 2002, καλούνταν οι αυθαιρετούχοι να παραδώσουν τα κατεδαφιστέα στο Δασαρχείο Λαυρίου για να απαλλαγούν από τα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης αυθαιρέτων... Εν έτει 2013 υπεγράφη τελικά το πρωτόκολλο οικειοθελούς παράδοσης στο δασαρχείο και αφού είχε προηγηθεί η πυρκαγιά της 16ης Ιουνίου του 2012. Ουδέποτε όμως κατεδαφίστηκαν.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.