Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ράικου εναντίον Τουλουπάκη: Αίτηση εξαίρεσης και πειθαρχική αναφορά για τη Novartis

Εξαίρεση της Εισαγγελέως Διαφθοράς κ. Ελένης Τουλουπάκη καθώς και των δύο επίκουρων Εισαγγελέων στην υπόθεση «Novartis», ζήτησε με σχετική προσφυγή της στο Συμβούλιο Εφετών η κ. Ελένη Ράικου.

Ειδικότερα, η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς με την κίνησή της στρέφεται κατά της διαδόχου της και κατά των επίκουρων Εισαγγελέων Διαφθοράς Χρήστου Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη, σε βάρος των οποίων κατέθεσε και πειθαρχική αναφορά, ενώ έχει ήδη καταθέσει και αγωγή κακοδικίας.

Κύριος ισχυρισμός στην αίτηση της κ. Ράικου είναι ότι οι συνάδελφοί της ευθύνονται για την διαρροή στον Τύπο του ονόματός της καθώς και του ονόματος του συζύγου της, ως εμπλεκόμενους στην έρευνα για τις πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας. Τα επίμαχα δημοσιεύματα, των οποίων την πηγή πληροφόρησης η αιτούσα αποδίδει στους τρεις εισαγγελικούς λειτουργούς, εμφανίζουν έμβασμα , ύψους χιλίων ευρώ από λογαριασμό της ερευνώμενης εταιρίας σε κοινό λογαριασμό της κ. Ράικου και του ιατρού συζύγου της, Λάζαρου Καρνέζη.

Η αίτηση της κ. Ράικου αναμένεται να κριθεί τις επόμενες ημέρες από το Συμβούλιο Εφετών και μέχρι τότε οι τρεις Εισαγγελείς δεν θα προβούν σε κάποια ενέργεια καθώς η περίπτωση του συγκεκριμένου εμβάσματος είναι ενταγμένη στο σύνολο της ογκώδους δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για το σκέλος της έρευνας που αφορά χιλιάδες γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς που ελέγχονται για παράνομες αμοιβές από την φαρμακοβιομηχανία.

Να σημειωθεί ότι ο σύζυγος της Εισαγγελικής λειτουργού έχει υποβάλει επίσης, πειθαρχική αναφορά κατά των συναδέλφων της κ. Ράικου, μήνυση, ενώ συνυπογράφει και την αγωγή κακοδικίας με την οποία το ζευγάρι ζητά συνολικά αποζημίωση 300 χιλιάδων ευρώ. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται η Εισαγγελέας και ο σύζυγός της, το επίμαχο έμβασμα αποτελούσε άπαξ αμοιβή του γιατρού το 2009 για την συμμετοχή του σε ομαδική ιατρική μελέτη για την εταιρία.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.