Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξουδετερώθηκε από το κλιμάκιο του ΤΕΕΜ.

Κάποιο λάθος στη συνδεσμολογία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ, είναι ο λόγος που δεν εξερράγη η βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε κατσαρόλα, μέσα σε μπαγαζιέρα μοτοσικλέτας, που είχε σταθμεύσει άγνωστος, έξω από την πολυκατοικία της οδού Αδραμυτίου 18 στον Βύρωνα, όπου διαμένει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξουδετερώθηκε από το κλιμάκιο του ΤΕΕΜ που έσπευσε στο σημείο και έχει μεταφερθεί ήδη στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για λεπτομερή ανάλυση. Εκεί έχει μεταφερθεί και η μοτοσικλέτα που ήταν τοποθετημένη η κατσαρόλα με τον εκρηκτικό μηχανισμό, προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα ή υλικό DNA. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν οι πινακίδες είναι πλαστές ή εάν το δίκυκλο είναι κλεμμένο.

Αν και ακόμη δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, οι έρευνες των αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στρέφονται γύρω από συγκεκριμένη οργάνωση. Η κατσαρόλα «δείχνει» μεν προς το μέρος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», ωστόσο, όλα τα υπόλοιπα παραπέμπουν στην «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», την πιο ενεργή -σε μεγάλα χτυπήματα- τα τελευταία χρόνια τρομοκρατική οργάνωση. Επίσης, είναι αυτή τη στιγμή η πιο έμπειρη και καλά δομημένη οργάνωση στο ένοπλο αντάρτικο πόλεως.

Να σημειώσουμε, ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός έξω από το σπίτι του Ισίδωρου Ντογιάκου ήταν μία ενέργεια υψηλού ρίσκου, καθώς υπάρχει αστυνομικός σκοπός. Γι’ αυτό εκτιμάται ότι χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος με τη μοτοσικλέτα, προκειμένου ο δράστης να μην κινήσει υποψίες. Ο ανώτατος δικαστικός έχει χειριστεί πολλές και σημαντικές υποθέσεις.

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Δεν τρομοκρατούμαστε 

Την απερίφραστη καταδίκη της για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από το σπίτι του Ισίδωρο Ντογιάκου, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ).

Στην ανακοίνωσή της η ΕΔΕ επισημαίνει πως «έχει αποδειχθεί ότι τέτοιες ενέργειες που επιχειρούν να επηρεάσουν τη δικαστική συνείδηση είναι ατελέσφορες» και συνεχίζει: «Οι δικαστές και εισαγγελείς εργάζονται ανεπηρέαστοι και δεν τρομοκρατούνται».

Επίσης, αναφέρει ότι «χρέος της Πολιτείας είναι να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα φύλαξης των δικαστηρίων και προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και ταυτόχρονα να διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης».

Τέλος, η ΕΔΕ αναφέρει ότι αναμένει την ολοκλήρωση της έρευνας από την Αστυνομία και τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Τηλεφωνική επικοινωνία Καλογήρου-Ντογιάκου

«Η Δικαιοσύνη αλλά και η ελληνική κοινωνία δεν εκφοβίζονται από ενέργειες που στρέφονται κατά των θεσμών της Δημοκρατίας», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, αναφερόμενος στην απόπειρα βομβιστικής επίθεσης. Ο κ. Καλογήρου εξέφρασε την συμπαράστασή του στον κ. Ντογιάκο κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας

Ο κ. Καλογήρου ενημέρωσε τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι βρίσκεται σε συνεχή τηλεφωνική επαφή με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την εξέλιξη της πορείας των ερευνών.

Τι εξετάζει η Αντιτρομοκρατική για την κατσαρόλα - βόμβα στον εισαγγελέα Ντογιάκο
Τι εξετάζει η Αντιτρομοκρατική για την κατσαρόλα - βόμβα στον εισαγγελέα Ντογιάκο
Τι εξετάζει η Αντιτρομοκρατική για την κατσαρόλα - βόμβα στον εισαγγελέα Ντογιάκο
Τι εξετάζει η Αντιτρομοκρατική για την κατσαρόλα - βόμβα στον εισαγγελέα Ντογιάκο

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.