Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Διατάχθηκε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του Κώστα Σημίτη

Η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες προχώρησε στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του Κώστα Σημίτη, της συζύγού του, Δάφνης, του αδερφού του, Σπύρου και των δύο πρώην υπουργών, Μιχάλη Χρυσοχοίδη και Βαγγέλη Μαλεσίου, σύμφωνα με «Τα Νέα».

Εντολή για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του Κώστα Σημίτη, της συζύγού του, Δάφνης, του αδερφού του, Σπύρου και των δύο πρώην υπουργών, Μιχάλη Χρυσοχοίδη και Βαγγέλη Μαλεσίου έδωσε η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», σε σχετικό έγγραφο αναγράφεται πως στις 30 Οκτωβρίου η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες διέταξε το άνοιγμα των λογαριασμών των: Κώστα Σημίτη, Δάφνη Σημίτη, Σπύρου Σημίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Βαγγέλη Μαλεσίου, Διαμαντούλας Μαλεσίου, Λουκά Ρωμανού.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού και των έξι άλλων ατόμων που αναφέρονται σε αυτό γίνεται στο πλαίσιο έρευνας σύμφωνα με το άρθρο 47 του Ν. 4557/2018.

Το σχετικό έγγραφο απευθύνεται στις τέσσερις συστημικές τράπεζες, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Τράπεζα Πειραιώς, καθώς και στην Attica Bank, με την Αρχή να ζητά να αποσταλούν όλα τα στοιχεία των λογαριασμών των επτά προσώπων από το 2000 μέχρι και σήμερα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει κυκλοφορήσει για ποια δικογραφία ή έρευνα ποια υπόθεσης κατέστη αναγκαίο το άνοιγμα των λογαριασμών.

Χρυσοχοΐδης: Οι λογαριασμοί έχουν ανοιχτεί 

«Οι λογαριασμοί έχουν ανοιχτεί. Ας ανοίξουν ό,τι θέλουν», δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και επεσήμανε πως «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». 

«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», σημείωσε ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης (επί ΠΑΣΟΚ), μιλώντας στον ΣΚΑΙ και έκανε μάλιστα λόγο για παιχνίδια δικαστικών λειτουργών με βάση συζητήσεις καφενείου.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.