Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Σε απεργιακό κλοιό το κέντρο - Διακοπή κυκλοφορίας περιμετρικά της πλ. Συντάγματος (pics)

Σε εξέλιξη είναι οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας που γίνονται στα πλαίσια της εικοσιτετράωρης πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της εικοσιτετράωρης πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος. 

Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ. Αιτήματα της Ένωσης η αύξηση σε μισθούς και συντάξεις, η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, η σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων, το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, η μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%, οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και η κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24Α Ν. 4396/2016) για την αξιολόγηση.

H ΟΛΜΕ και συγκεκριμένα οι δάσκαλοι στα δημοτικά σχολεία αλλά και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις συμμετέχουν στην απεργία.

Την συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Υπαλλήλων Δικηγορικών Συλλόγων.

Επίσης, θα πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις και ορισμένες ομοσπονδίες που ελέγχονται από το ΠΑΜΕ, το βάρος όμως θα πέσει στο συλλαλητήριο της  ΓΣΕΕ στις 28 Νοεμβρίου.

Το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια

Πορεία διαμαρτυρίας με αφετηρία την πλατεία Ομονοίας πραγματοποιούν συνδικάτα, συνταξιουχικές οργανώσεις και φοιτητικοί σύλλογοι που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Βασικά αιτήματα των διαδηλωτών η μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, η διασφάλιση των επιδομάτων βαρέων-ανθυγιεινών, οι αυξήσεις στους μισθούς, οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η μονιμοποίηση των συμβασιούχων και η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

Η ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Υγείας

Προσυγκέντρωση πραγματοποίησε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έξω από το υπουργείο Υγείας, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018. 

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί «να διαγραφούν από το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων οι Δημόσιες Μονάδες Υγείας και Πρόνοιας, αυξήσεις στους μισθούς, διατήρηση και επέκταση του Ανθυγιεινού Επιδόματος, ένταξη στα ΒΑΕ, αύξηση των δημόσιων δαπανών για την Υγεία στο μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανάκτηση Μνημονιακών απωλειών».

Και σήμερα τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα κατά των Αλέξη Τσίπρα και Παύλου Πολάκη. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη Βουλή.

Καταγγελία Οικοδόμων: Ασφαλίτης τράβηξε όπλο

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας καταγγέλλει ότι ασφαλίτης τράβηξε όπλο σε ομάδα απεργιακής περιφρούρησης συνδικαλιστών οικοδόμων στην Αθήνα, παρότι, από την αρχή οι συνάδελφοι ενημέρωσαν για την ιδιότητά τους.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωσή τους, «στη συνέχεια, κατέφθασαν στο χώρο κι άλλες αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ) και εγκλώβισαν τους συνδικαλιστές με πρόθεση να προχωρήσουν σε προσαγωγές. Κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας οι συνάδελφοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το σημερινό περιστατικό δεν είναι τυχαίο. Είναι συνέχεια ενός επεξεργασμένου σχεδίου με σκοπό την τρομοκράτηση των εργαζομένων και των αγώνων τους.

Χθες, είχαμε Εισαγγελείς και Πρωτοδίκες να ζητάνε στοιχεία και ενημέρωση από το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης για τις αρχαιρεσίες του, για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας, τους επικεφαλής των παρατάξεων. Πριν λίγες μέρες, στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο γήπεδο της ΑΕΚ εμφανίστηκε αστυνομικός διευθυντής, που απειλούσε με Εισαγγελείς, λέγοντας ότι η απεργία είναι παράνομη, αποφασισμένη από μια «ισχνή μειοψηφία». Επίσης, πριν λίγες μέρες στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης αποκαλύφθηκε η παρουσία ασφαλίτη, που ήταν με συγκεκριμένη αποστολή από το «Συνδικαλιστικό» της Ασφάλειας.

Είναι φανερό, ότι η υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων και σχεδιασμών πάει χέρι-χέρι με την ένταση των κατασταλτικών μέτρων απέναντι στα Συνδικάτα, στη γραμμή πάλης που βάζει μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων.

Ούτε οι οικοδόμοι, ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε οι αγώνες θα σταματήσουν, όσα αντιδραστικά σχέδια κι αν θέσουν σε λειτουργία διάφοροι μηχανισμοί.

Συσπειρωμένοι στην Ομοσπονδία μας, στα Συνδικάτα και τη γραμμή πάλης, θα τσαλακώσουμε τα σχέδιά τους και θα επιβάλλουμε με τον αγώνα μας το δίκιο μας».

Σε απεργιακό κλοιό το κέντρο - Διακοπή κυκλοφορίας περιμετρικά της πλ. Συντάγματος (pics)
Σε απεργιακό κλοιό το κέντρο - Διακοπή κυκλοφορίας περιμετρικά της πλ. Συντάγματος (pics)
Σε απεργιακό κλοιό το κέντρο - Διακοπή κυκλοφορίας περιμετρικά της πλ. Συντάγματος (pics)

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.