Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μαλέσιος για τραπεζικούς λογαριασμούς: Επιτέλους! - Ευκαιρία να αποκατασταθεί η τιμή μου

«Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να αποκατασταθεί η προσωπική μου τιμή και υπόληψη» δηλώνει ο Βαγγέλης Μαλέσιος για το δημοσίευμα που αναφέρει ότι δόθηκε εντολή για το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μαλέσιου: 

«ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...

Πληροφορήθηκα σήμερα,πως η αρμόδια αρχή ζήτησε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών εμένα και της συζύγου μου,προφανώς στα πλαίσια έρευνας που γίνεται για τον διαγωνισμό του συστήματος C4I, της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Πέραν από τις όποιες πολιτικές σκοπιμότητες εξυπηρετεί η επανεμπλοκή του ονόματός μου στην υπόθεση αυτή,θεωρώ ότι το άνοιγμα των λογαριασμών μου είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να αποκατασταθεί - μέσα από τα πορίσματα και τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και των Αρμοδίων Αρχών - η προσωπική μου τιμή και υπόληψη,που βάναυσα είχαν πληγεί από τις άδικες και συκοφαντικές επιθέσεις που είχα στο παρελθόν δεχτεί από την εφημερίδα ΑΥΡΙΑΝΗ και τον εκδότη της Γιώργο Κουρή.

Για να λάμψει, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, μετά από 15 χρόνια η αλήθεια και να διαλυθεί κάθε άδικη υποψία για το πρόσωπό μου.

Η ζωή μου ως πολιτικός και ως γιατρός υπήρξε πάντα έντιμη, καθαρή και διάφανη. Μακριά από μίζες ή φακελάκια.

Το ίδιο και η διαδρομή της οικογένειάς μου.

Γι αυτό, όχι μόνο δεν θα φέρω προσκόμματα, αλλά αντίθετα θα βοηθήσω, αν χρειαστεί, το έργο των Αρμοδίων Αρχών».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες διέταξε το άνοιγμα των λογαριασμών των: Κώστα Σημίτη, Δάφνης Σημίτη, Σπύρου Σημίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Βαγγέλη Μαλεσίου, Διαμαντούλας Μαλεσίου, Λουκά Ρωμανού.

Νωρίτερα σήμερα, σχολίασε το εν λόγω δημοσίευμα και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. «Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας. Είναι προφανές, ότι η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη. Δεν έχω τίποτα να κρύψω» υπογραμμίζει ο κ. Σημίτης.

«Τα σχετικά δημοσιεύματα εστιάζονται σε συκοφαντίες. Και στις συκοφαντίες θα απαντήσω, αφού διαπιστώσω ποιοι εμπλέκονται», καταλήγει ο πρώην πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες διέταξε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των: Κώστα Σημίτη, Δάφνης Σημίτη, Σπύρου Σημίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Βαγγέλη Μαλεσίου, Διαμαντούλας Μαλεσίου, Λουκά Ρωμανού.

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως «οι λογαριασμοί έχουν ανοιχτεί. Ας ανοίξουν ό,τι θέλουν» ενώ τόνισε πως «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.