Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Θυελλώδης» συνεδρίαση της ιεραρχίας: Μακαριώτατε δεν θα μπορείτε να κυκλοφορήσετε!

Η συνεδρίαση της ιεραρχίας της Ελλαδικής Εκκλησίας, την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, με θέμα τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου, ήταν έντονα φορτισμένη.

«Σημαδεύτηκε» από αποχωρήσεις μητροπολιτών, από οξείς διαλόγους και διεξήχθη σε «πολεμικό» κλίμα, κάτι που είχε πολλά χρόνια να συμβεί.

Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν κατά την αποχώρηση του μητροπολίτη Μεσσηνίας, ο οποίος μάλιστα δεν πρόλαβε καν να διαβάσει την εισήγησή του.

O κ. Χρυσόστομος φέρεται να κατηγόρησε τον Αρχιεπίσκοπο περί μη ειλικρινούς στάσης.

Ο κ. Ιερώνυμος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αντέδρασε έντονα λέγοντας «Σε μένα που το ράσο έχει κολλήσει πάνω μου και είμαι ένα με την εκκλησία, σε μένα θα πουν ότι την πρόδωσα;»

Αναφανδόν κατά της πρότασης συμφωνίας έχουν ταχθεί και οι Δημητριάδος Ιγνάτιος, Καλαβρύτων Αμβρόσιος, Πειραιώς Σεραφείμ και Ναυπάκτου Ιερόθεος.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο Δημητριάδος Ιγνάτιος, ο οποίος προβληματίζεται για τη μισθοδοσία των κληρικών, είπε στον Αρχιεπίσκοπο «Θα πρέπει να καταλάβετε ότι προσπαθούμε να σας σώσουμε Μακαριώτατε. Δεν θα μπορείτε να κυκλοφορήσετε στην χώρα από τις αντιδράσεις που θα υπάρχουν από τους κληρικούς

Ο Σεραφείμ Πειραιώς φέρεται να του του είπε: «10.000 κληρικοί αγωνιούν δεν γίνεται να το κάνουμε αυτό Μακαριώτατε».

Ο – σφοδρός έτσι κι αλλιώς επικριτής του Αρχιεπισκόπου, Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ζήτησε από τον κ. Ιερώνυμο να παραιτηθεί, ενώ ο Ναυπάκτου Ιερόθεος καταλόγισε στον Προκαθήμενο ότι έγινε μεθόδευση και δεν επετράπη στους μητροπολίτες να μιλήσουν.

Από τη συνεδρίαση αποχώρησε και ο Καισαριανής Δανιήλ.

 

 

 


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.