Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μηνύει ΕΚΑΒ και ΔΙΑΣ η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου   

Σειρά μηνύσεων εναντίον σε βάρος όλων όσων ενήργησαν, στο ΕΚΑΒ και στην Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στην οδό Γλάδστωνος, από την στιγμή που ο αιμόφυρτος Ζακ Κωστόπουλος βρέθηκε εκτός του κοσμηματοπωλείου, θα καταθέσει η δικηγόρος της οικογένειας του 33χρονου, Άννυ Παπαρούσου.

Επιδίωξη της οικογένειας να διερευνηθούν όλα τα στάδια της κατάστασης που αντιμετώπισε ο Ζακ Κωστόπουλος μέχρι να εκπνεύσει πάνω στο πεζοδρόμιο, δεμένος πισώπλατα με χειροπέδες. Πρόκειται για μία κίνηση που έρχεται μετά την δημοσιοποίηση του πορίσματος των ιατροδικαστών για τα αίτια του θανάτου του, από το οποίο προκύπτουν ισχαιμικές αλλοιώσεις στην καρδιά με στρες από τα βάναυσα χτυπήματα.

Σε δηλώσεις της, η εκ των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής κ. Παπαρούσου, ανέφερε ότι οι οικείοι του 33χρονου επιθυμούν να διερευνηθούν όλα τα στάδια της κατάστασης που αντιμετώπισε ο Ζακ μέχρι να εκπνεύσει πάνω στο πεζοδρόμιο, δεμένος πισώπλατα με χειροπέδες. Η Πολιτική Αγωγή σε συνεργασία με τον τεχνικό της σύμβουλο, μελετάει εκ νέου όλα τα βίντεο που έχει στην διάθεση της στα οποία καταγράφεται ο 33χρονος από την στιγμή που καταφέρνει να βγει χτυπημένος, από τους δύο ήδη κατηγορούμενους καταστηματάρχες, από το κοσμηματοπωλείο μέχρι να μείνει ακίνητος έχοντας υποστεί, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, ισχαιμικό επεισόδιο «το οποίο συνδέεται αιτιωδώς με τα πολλαπλά τραύματα».

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε ότι «Το επιστημονικό πόρισμα των ιατροδικαστών αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη στην έρευνα» και διαβεβαίωσε ότι «η δικαιοσύνη θα αποδοθεί».
 

 


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.