ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/12/2018 11:44

Συμβούλιο Εφετών: Απορρίφθηκε το αίτημα του Σάββα Ξηρού για αποφυλάκιση

Απορριπτικό ήταν το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πειραιά στο αίτημα του Σάββα Ξηρού για αποφυλάκιση λόγω προβλημάτων υγείας.

Συμβούλιο Εφετών: Απορρίφθηκε το αίτημα του Σάββα Ξηρού για αποφυλάκιση
Συμβούλιο Εφετών: Απορρίφθηκε το αίτημα του Σάββα Ξηρού για αποφυλάκιση
Ανάγνωση:

Όπως έγινε γνωστός, οι δικαστές ακολούθησαν διαφορετικό σκεπτικό από εκείνο του εισαγγελέα, που επίσης είχε προτείνει να απορριφθεί το αίτημα του καταδικασμένου σε 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για τις ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης «17Ν». Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο Εφετών έκρινε ότι ναι μεν η περίπτωσή του εμπίπτει στο άρθρο 110 Α του Ποινικού Κώδικα, ωστόσο θα πρέπει να εκτίσει 25 πραγματικά έτη από την ποινή του, πριν μπορέσει να γίνει δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης του.

Στον αντίποδα, ο αντεισαγγελέας Εφετών, Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, σημείωνε στην πρότασή του πως ο Σάββας Ξηρός δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επικαλεστεί το εν λόγω άρθρο, καθώς κατά την άποψή του, ο νομοθέτης, δεν περιλαμβάνει όσους έχουν ποινές πολλαπλών ισοβίων όπως αυτός.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι στην αίτηση του ο Σάββας Ξηρός αναφερόταν στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, επικαλούμενος αναπηρία 98% αναπηρία, η οποία προκύπτει και από ιατρικό πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ, που όπως αναφέρει η υπεράσπιση του, «ισχύει εφ’ όρου ζωής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ