ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/12/2018 15:19

Έρευνες για ναρκωτικά και στην φοιτητική εστία του ΑΠΘ από την Αστυνομία (pics)
Έρευνες για ναρκωτικά και στην φοιτητική εστία του ΑΠΘ από την Αστυνομία (pics)
Ανάγνωση:

Σε συνολικά 43 συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης σε χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πέριξ αυτού αλλά και στη Ροτόντα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι συμμετείχαν συνολικά 200 αστυνομικοί όλων των Υπηρεσιών, για την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούταν στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών εντός χώρων του ΑΠΘ. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ποσότητες κάνναβης, οπλισμό και χρηματικά ποσά.

Πιο αναλυτικά, αποτέλεσμα της συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης ήταν να συλληφθούν 34 μέλη οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας από 18 έως 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων. Τα μέλη της οργάνωσης, έχοντας διακριτούς ρόλους, εισήγαγαν, μετέφεραν, κατείχαν, διέθεταν και εμπορεύονταν ναρκωτικές ουσίες και κυρίως κάνναβη, τόσο εσωτερικά όσο εξωτερικά του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

Ειδικότερα, τα ηγετικά στελέχη του κυκλώματος μετέφεραν καθημερινά ποσότητες ναρκωτικών σε χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, οι οποίες διαμοιράζονταν σε επί μέρους ομάδες διακινητών που δρούσαν σε οριοθετημένες περιοχές. Κάθε ομάδα είχε τον «ομαδάρχη» της, που επόπτευε τους διακινητές και την είσπραξη των χρηματικών ποσών από τις αγοραπωλησίες ναρκωτικών, ώστε να τα αποδώσουν στα ηγετικά μέλη.

Οι αστυνομικοί, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, έκαναν έρευνες σε δέκα δωμάτια δύο ξενοδοχείων, σε 18 οικίες και σε 4 δωμάτια της φοιτητικής Εστίας του ΑΠΘ, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • περισσότερα από 17 κιλά κάνναβης
  • σχεδόν 3,5 κιλά κατεργασμένης κάνναβης (“σοκολάτα”)
  • 5 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
  • πάνω από 14.000 ευρώ,
  • 1 πιστόλι και 1 περίστροφο,
  • ένα σπαθί και
  • 2 μαχαίρια.

Επίσης κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσαν για την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών. Σε διάφορες περιοχές της πόλης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 7 ακόμη άτομα που εμπλέκονται σε διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, μεταξύ των οποίων:

ένας 26χρονος αλλοδαπός, διότι σε έρευνα που έγινε σε διαμέρισμα φοιτητικής εστίας όπου διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11 μικροδέματα κάνναβης, έτοιμα για διακίνηση,

δύο αλλοδαποί ηλικίας 20 και 30 ετών, καθώς στην οικία τους βρέθηκαν δύο δέματα κάνναβης που ξεπερνούν το ένα κιλό και πλήθος ναρκωτικών δισκίων.

Τέλος συνελήφθησαν ακόμα δύο αλλοδαποί, καθώς διαπιστώθηκε ότι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια και σε βάρος τους θα ακολουθηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ