Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

ΑΔΕΔΥ προς δημοσίους υπαλλήλους: Έτσι θα διεκδικήσετε τα αναδρομικά 13ου και 14ου μισθού

Να καταθέσουν αγωγές μέχρι τις 15 Μαρτίου 2019, για τα αναδρομικά του 13ου και του 14ου μισθού, προτείνει σε γνωμοδότησή της η νομική υπηρεσία της ΑΔΕΔΥ προς τους δημοσίους υπαλλήλους.

Το χρονικό διάστημα αυτό εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί για να δημοσιευθεί η σχετική απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Υπενθυμίζεται πως η έκβαση της υπόθεσης για τους εν ενεργεία εργαζόμενους στο Δημόσιο, θα κριθεί από τη δίκη που θα γίνει στην Ολομέλεια του ΣτΕ την 1η Φεβρουαρίου 2019

Μάλιστα, συστήνεται στις αγωγές αυτές ότι θα πρέπει να διεκδικηθούν, ανεξαρτήτως διετούς παραγραφής, όλα τα δώρα, όλων των ετών από 1-1-2013 και εφεξής.

Η σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ αναφέρει:

«Μετά την επίσπευση της εκδίκασης, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, της υπόθεσης για τη συνταγματικότητα ή μη του Ν. 4093/2012 που κατάργησε εντελώς τα δώρα και το επίδομα αδείας (500 + 250 + 250 €), ζητήσαμε από τη Νομική σύμβουλο, σχετική Γνωμοδότηση.

Επειδή πέραν της συνταγματικότητας θα κριθεί επιπλέον και η αναδρομικότητα των απαιτήσεων, σας κοινοποιούμε τη σχετική Γνωμοδότηση προκειμένου να την αξιοποιήσετε για την καλύτερη υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων που εκπροσωπείτε.

Εξυπακούεται ότι η επαναφορά του συνόλου του 13ου και 14ου μισθού είναι στην προμετωπίδα των αιτημάτων μας και θα αποτελέσει αντικείμενο διεκδίκησης και στην επικείμενη συνάντηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τον Υπουργό Οικονομικών».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.