Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Συμβόλαιο θανάτου» στη Γλυφάδα: Τι κατέθεσε το θύμα της βομβιστικής επίθεσης

«Δεν είχα αντιληφθεί κάποια ύποπτη κίνηση. Δεν γνωρίζω ποιος μπορεί να ήθελε να μου κάνει κακό». Αυτά τα λόγια είπε στους αστυνομικούς, στην πρώτη κατάθεση που έδωσε το απόγευμα της Κυριακής, ο 56χρονος A.J.M. που το πρωί της Παρασκευής είδε το αυτοκίνητο του να τινάζεται στον αέρα την ώρα που γύρισε το κλειδί στη μίζα.

Ο πρώην αρχηγός των Comancheros της Αυστραλίας εξακολουθεί να νοσηλεύεται, αλλά έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ενώ περιέγραψε με λεπτομέρειες στους αστυνομικούς τα τελευταία λεπτά πριν την έκρηξη στη Γλυφάδα. «Ήρθα να ζήσω στην Ελλάδα γιατί είστε μια χώρα όμορφη», φέρεται να είπε μεταξύ άλλων ο 56χρονος άνδρας. Ξεκαθάρισε, ακόμα, ότι δεν εργάζεται κάπου τώρα, ενώ στο παρελθόν εργαζόταν ως συνοδός ασφαλείας ενός αλλοδαπού επιχειρηματία. 

Ο A.J.M. φέρεται ακόμη να κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι την περασμένη Παρασκευή πήγε κανονικά το πρωί τα τρία του παιδιά στο σχολείο, καθώς η γυναίκα του βρίσκεται στην Αυστραλία. Αμέσως μετά, όπως συνήθιζε να κάνει, πήγε στο γυμναστήριο, σταθμεύοντας το πολυτελές τζιπ του στο σημείο όπου το σταθμεύει πάντα. 

Ωστόσο, εκεί όπου αποδείχτηκε «σφίγγα» ήταν όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν για πιθανούς εχθρούς, για το εάν κάποιος τον είχε απειλήσει, για το εάν είχε αντιληφθεί ύποπτες κινήσεις κ.ά. 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.