Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Έκαναν την εμφάνιση τους οι πρώτες φωτογραφίες από τις σκηνές που νοικιάζονταν μέσω Airbnb σε παραλία της Γαύδου , μέχρι 40 ευρώ ήταν η τιμή της διανυκτέρευσης.

Σάλο προκάλεσε το πρωτοφανές γεγονός ότι σε παραλία της Γαύδου νοικιάζονται σκηνές σε σημεία με ίσκιο μέσω Airbnb, το οποίο έφερε μέχρι και την αντίδραση δημάρχου, η οποία έκανε λόγο για μεμονωμένο περιστατικό.

Σύμφωνα με καταγγελία, ιδιώτες έχουν καταχωρίσει αγγελίες στο Airbnb για «καβάντζες» στη Γαύδο. Πρόκειται ουσιαστικά για σημεία που έχουν... σκιά από δένδρα, στα οποία έχουν στήσει σκηνές!

Τα πρωτότυπα «ακίνητα» στο Airbnb έχουν στηθεί στην περιοχή ελεύθερης κατασκήνωσης του Σαρακήνικου, με τους καταγγέλλοντες να επισημαίνουν ότι η άγνωστη ομάδα ιδιωτών προκαταλαμβάνει σημεία για να τα ενοικιάσει για βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Εως 40 ευρώ η βραδιά στο... αντίσκηνο

Οπως αναφέρει, σχετικά, η εφημερίδα «Αγώνας της Κρήτης», οι επιτήδειοι ενοικιάζουν τις σκηνές μέσω Airbnb για ποσά που ξεκινούν από 15 έως και 40 ευρώ για κάθε διανυκτέρρευση, ενώ διαφημίζουν ότι σε κοντινό σημείο υπάρχει εξωτερική κουζίνα και... τουαλέτα. 

Οι άνθρωποι που κατήγγειλαν τις συγκεκριμένες αγγελίες στο Airbnb υποστηρίζουν ότι κανείς δεν μπορεί να ιδιοποιείται «ένα χώρο που εδώ και δεκαετίες διαμόρφωσε τη λογική της κοινής χρήσης. Αυτή η λογική διασφάλισε τη διαφύλαξη της φύσης, αλλά και μια βιώσιμη και αμοιβαία επωφελή σχέση ανάμεσα στους μόνιμους κατοίκους και τους παραθεριστές της Γαύδου» προσθέτουν.

Πηγή: flashnews.gr
 

Αυτές είναι οι σκηνές που νοικιάζονταν μέσω Airbnb στη Γαύδο
Αυτές είναι οι σκηνές που νοικιάζονταν μέσω Airbnb στη Γαύδο
Αυτές είναι οι σκηνές που νοικιάζονταν μέσω Airbnb στη Γαύδο

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.