Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Συμβολαιογράφος ζητά 400.000 ευρώ από τον ΕΦΚΑ επειδή δεν πήρε «χρυσή» σύνταξη

Συνταξιούχος συμβολαιογράφος κατέθεσε αγωγή στον ΕΦΚΑ επειδή δεν παίρνει τη σύνταξη των 24.000 ευρώ και ζητά αναδρομικά χιλιάδες ευρώ.

Η συμβολαιογράφος του πρώην Ταμείου Νομικών στην οποία βγήκε σύνταξη περίπου 24.000 ευρώ, κατέθεσε αγωγή κατά του ΕΦΚΑ και ζητά αναδρομικά 400.000 ευρώ για τους μήνες που δεν της καταβλήθηκε η σύνταξή της, σύμφωνα με τα Νέα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην αγωγή της η συνταξιούχος συμβολαιογράφος, οι αποδοχές της από το 2002 έως το 2017, βάσει των οποίων υπολογίζεται η σύνταξη, ξεπερνούν τα 7,7 εκατ. ευρώ και άρα το ποσό που δικαιούται από τη σύνταξή της είναι 23.571 ευρώ.

Η ίδια αναφέρει ότι εργαζόταν επί 47 χρόνια και από το 2002 έως το 2016 είχε πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές 1,3 εκατ. ευρώ.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε δηλώσει πριν από δύο μέρες για τη σύνταξη των 24.000 ευρώ: «ρώτησα και τον κ. Πετρόπουλο, γιατί εκ των πραγμάτων μου φαινόταν εξωπραγματικό και απίθανο, αλλά ήθελα να δω που βασίζεται αυτό το fake news που εκτόξευσε ο κ. Βρούτσης. Μου είπε ότι αφορά μεμονωμένη περίπτωση διεκδίκησης από συμβολαιογράφο σύνταξης που δεν βασιζόταν σε εισφορές που είχε καταβάλει η ίδια, αλλά στο ποσοστό που απέδιδαν οι συμβολαιογράφοι σε αναδιανεμητικό ταμείο, που αφορούσε το σύνολο των νομικών».

«Οι δικηγόροι ξέρουν», όπως ανέφερε, «ότι για κάθε συμβόλαιο, πέραν της αμοιβής που έπαιρνε ο δικηγόρος ή ο συμβολαιογράφος, πήγαινε και ένα ποσοστό σημαντικό ως κοινωνικός πόρος. Αλλά αυτό δεν ήταν δική της εισφορά και δεν μπορούσε να το υπολογίσει. Ποτέ επομένως δεν βγήκε τέτοια σύνταξη 23.000 ευρώ, από την συγκεκριμένη συμβολαιογράφο διεκδικήθηκε, επειδή δεν την πήρε έχει κινηθεί και νομικά ασκώντας ποινική δίωξη κατά υπαλλήλων του ΕΚΦΑ. Όμως, ούτε την δικαιούτο ούτε υπήρχε ποτέ περίπτωση να εκδοθεί τέτοια τερατωδώς υψηλή σύνταξη. Δεν παράγει ο νόμος τέτοια αποτελέσματα», ξεκαθάρισε ο κ. Κατρούγκαλος, επαναλαμβάνοντας ότι αυτή «η μεμονωμένη περίπτωση δεν κατέληξε στο να δοθεί η σύνταξη, το ποσό αφορά την διεκδίκηση εκ μέρους της συγκεκριμένης ασφαλισμένης του ποσού που θεωρούσε ότι πρέπει να πάρει. Ποτέ δεν εκδόθηκε τέτοια σύνταξη».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.