Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Η ΑΑΔΕ έβαλε λουκέτο σε γνωστό μαγαζί της Πάρου, λόγω φορολογικών παραβάσεων, ωστόσο στη συνέχεια η επιχείρηση εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι «η ποινή επιβλήθηκε για άλλους λόγους και όχι για φορολογική συμμόρφωση της επιχείρησής».

Σύμφωνα πληροφορίες parianostypos.gr, το απόγευμα της Παρασκευής, επιβλήθηκε 48ωρο λουκέτο, σε γνωστό παραλιακό μαγαζί της Πάρου μετά τη διενέργεια ελέγχου από ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και τη διαπίστωση οικονομικών παραβάσεων. 

Το παραλιακό κατάστημα βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Νάουσας και κατά πληροφορίες σφραγίστηκε λόγω της μη έκδοσης αποδείξεων. 

Οι έλεγχοι στελεχών της Α.Α.Δ.Ε. συνεχίζονται εντατικά σε περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος και στην Πάρο όπου ελεγκτές διενεργούν αυτοψίες, «κυνηγώντας» οικονομικές ατασθαλίες σε επιχειρήσεις προσποιούμενοι τους τουρίστες. 

Υπενθυμίζεται, ότι έλεγχοι διενεργούνται και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρούν επιχειρηματίες ως φυσικά πρόσωπα ή επιχειρήσεις, ώστε να εντοπιστούν «λαβράκια» παραβάσεων με κάθε δυνατό τρόπο.

Η επιχείρηση εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας πως στην πραγματικότητα η υποτιθέμενη παράβαση αφορούσε «έκδοση 13 αποδείξεων συνεπεία ελέγχου», γεγονός που όπως υποστηρίζει η επιχείρηση αποδεικνύεται και από τα έγγραφα της ΑΑΔΕ.

«Με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), τα οποία αναφέρονται σε σφράγιση της επιχείρησης “ASPRO” στη Νάουσα Πάρου εξαιτίας φορολογικών παραβάσεων και για την αποκατάσταση της αλήθειας επιθυμούμε να γνωστοποιήσουμε στο κοινό τα παρακάτω. Η επιχείρηση με βάση τα δημοσιεύματα φέρεται να υπέπεσε σε παράβαση λόγω μη έκδοσης 17 αποδείξεων, χωρίς να αναφέρεται συνολικό ποσό.

Η πραγματικότητα είναι ότι η υποτιθέμενη παράβαση αφορούσε «έκδοση 13 αποδείξεων συνεπεία ελέγχου», βεβαιώνεται δηλαδή από τα έγγραφα της ΑΑΔΕ ότι οι αποδείξεις είχαν εκδοθεί και ήταν δεκατρείς, ενώ αποσιωπείται σκόπιμα ότι το συνολικό ποσό που αφορούσαν οι παραπάνω εκδιδόμενες αποδείξεις ανερχόταν στο ποσό των 324,60 €.

Εύλογα μπορεί κάποιος να υποθέσει ότι η ποινή επιβλήθηκε για άλλους λόγους και όχι για φορολογική συμμόρφωση της επιχείρησής , η οποία απασχολεί 53 άτομα προσωπικό, δεν έχει υποπέσει από την έναρξη λειτουργίας της -προ οκταετίας- σε καμία φορολογική παράβαση, λειτουργεί δε με υποδειγματικό τρόπο και συμβάλλει στην αναβάθμιση του ποιοτικού προϊόντος στο νησί.

Η πεποίθηση μας είναι ότι η ανωτέρω ενέργεια έχει στόχο τη δυσφήμηση της επιχείρησης, ενισχύεται δε από το γεγονός ότι η σφράγιση πέρα από το κυρίως κατάστημα της επιχείρησης, επεκτάθηκε με την τοποθέτηση δεκάδων μέτρων κόκκινων ταινιών και σε ολόκληρη την κοινόχρηστη παραλία υποβαθμίζοντας το περιβάλλον. Από τη συγκεκριμένη ενέργεια το κοινό έχασε την δυνατότητα πρόσβασης στην παραλία η οποία αποκλείστηκε ολόκληρη με επιδεικτικό τρόπο στιγματισμού της επιχείρησης.

Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία μας πρόκειται να προβεί στην αναζήτηση ευθυνών και κυρίως στην αποκατάσταση της φήμης της με κάθε νόμιμο τρόπο».

Πηγή: cyclades24.gr


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.