Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τέλος στο G3A3 από τον Ελληνικό Στρατό – Σκέψεις και για τα Στάγιερ

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας τα «ΝΕΑ», το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξετάζει ν’ αναβαθμίσει τον εξοπλισμό του Ελληνικού Στρατού και έτσι έρχεται το τέλος στο θρυλικό G3A3.

Το όπλο που ήταν συνυφασμένο με τον Ελληνικό Στρατό και είχε χρησιμοποιηθεί από τους περισσότερους Έλληνες κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας, εδώ και τέσσερις δεκαετίες, περνάει πλέον στην ιστορία στο πλαίσιο της αναβάθμισης του εξοπλισμού που θέλει να κάνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας τα «ΝΕΑ», το νέο όπλο που θ’ αντικαταστήσει το G3A3, θα φέρει πτυσσόμενο κοντάκιο, βελτιωμένη λαβή ώστε να εξασφαλίζεται καλύτερο κράτημα και ειδική θέση στην κάννη ώστε να τοποθετείται και να προσαρμόζεται σκοπευτικό ερυθράς κηλίδος ή φακός.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα στόχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι η αναβάθμιση αυτή του οπλισμού και η αντικατάσταση του G3A3 από τον νέο πιο σύγχρονο οπλισμό να επιτευχθεί σε διάστημα τεσσάρων ετών.

Το υπουργείο εξετάζει και την απόσυρση των Στάγιερ (Steyr 680), τα φορτηγά που χρησιμοποιεί ο Ελληνικός Στρατός, τα περισσότερα από τα οποία όμως είναι ηλικίας άνω των 40 ετών. Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με το ότι έχουν χρησιμοποιηθεί αρκετά και είναι ταλαιπωρημένα, κάνει το υπουργείο να σκέφτεται την αντικατάσταση τους με νέα φορτηγά μεταφοράς μικρότερης ηλικίας και λιγότερο καταπονημένα, που να έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες ενός σύγχρονου στρατού.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Best of Internet