Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Δίκη Χρυσής Αυγής – Οργισμένη αντίδραση της προέδρου στο αίτημα Λαγού για αναβολή

Την αναβολή της απολογίας του μοναδικού πλέον εκλεγμένου εκ των κατηγορουμένων, ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, ζήτησε ο συνήγορός του κατά την διακοπή της 390ης ημέρας της Δίκης της Χρυσής Αυγής.

Ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού, κ. Αλεξιάδης, ζήτησε αναβολή της απολογίας του κατηγορουμένου, καθώς όπως τόνισε στις 16 Οκτωβρίου πρέπει να πάρει μέρος σε εκδήλωση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο συνήγορος μάλιστα υποστήριξε πως ο εντολέας του δεν μπορεί να βρίσκεται στο δικαστήριο δυο μέρες πριν και δυο μέρες μετά την εκδήλωση.

Ακόμα παρουσίασε κώλυμα και για το τρίτο δεκαήμερο του Οκτώβρη, προκαλώντας την «έκρηξη» της προέδρου, Μαρίας Λεπενιώτη.

«Δεν υπάρχει περίπτωση. Αν δεν θέλει να απολογηθεί, είναι άλλο. Δεν θα περιμένουμε τον πελάτη σας, να απολογηθεί. Δεν θα κινηθούμε με βάση το πρόγραμμά του».

«Μπορούμε να το βάλουμε την 28η Οκτωβρίου» αποκρίθηκε ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού, προκαλώντας το αγριεμένο βλέμμα της προέδρου, το γέλιο της αίθουσας, αλλά και την παρέμβαση των υπόλοιπων συνηγόρων.

«Υποτίθεται ότι είναι εθνικιστές, θα απολογούνται στην εθνική επέτειο;» Η πρόεδρος του δικαστηρίου, κάλεσε τον συνήγορο να συνεννοηθεί με τον πελάτη του αλλά και να δεσμευθεί σε ημερομηνία που θα μπορεί να βρίσκεται στο δικαστήριο για να απολογηθεί.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.