Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Καμπάνα» 100.000 ευρώ στο Ράδιο Αρβύλα για σάτιρα καρκινοπαθούς (vid)

«Πρόστιμο» 100.000 ευρώ επιβλήθηκε στον ΑΝΤ1, τον Αντώνη Κανάκη και την εταιρεία παραγωγής της εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα» για την επιλογή τους να σατιρίσουν τη φωνή του προέδρου της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Οδικών Εμπορευματικών και Επιβατικών Μεταφορών (ΟΦΑΕ), Απόστολου Κενανίδη.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του κ. Κενανίδη, Κώστας Παπαδάκης, στην εκπομπή «Ευτυχείτε» του Open, οι παρουσιαστές «επέλεξαν να σατιρίσουν και να χλευάσουν τον κ. Κενανίδη για τη χροιά της φωνής του, που παρουσίαζε αδυναμία εξαιτίας καρκινοπάθειας στο λάρυγγα. Επιδιώξαμε να υπάρξει κάποια επανόρθωση είτε από τους παρουσιαστές της εκπομπής είτε από τον ΑΝΤ1 αλλά το αρνήθηκαν και υπήρξε ανταλλαγή εξωδίκων. Υποστήριξαν ότι πρόκειται για σατιρική εκπομπή και επομένως δεν υπήρχε πρόθεση προσβολής και άρα είναι ανεπίδεκτη επανόρθωσης».

«Το δικαστήριο έκρινε ότι ο κ. Κενανίδης δεν σατιρίστηκε για τα λεγόμενά του αλλά για τη χροιά της φωνής του. Μάρτυρας από τα Γιαννιτσά όπου διαμένει η οικογένεια του κ. Κενανίδη κατέθεσε ότι η κόρη του έκανε 10 μέρες να πάει στο σχολείο γιατί γελούσαν σε βάρος του πατέρα της» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδάκης.

«Δυστυχώς ούτε αυτό συγκίνησε τους παρουσιαστές της εκπομπής, οι οποίοι το μόνο που είχαν να πουν στο δικαστήριο είναι ότι έχουν πλούσια ανθρωπιστική δραστηριότητας στη Σιέρα Λεόνε και άλλες χώρες» κατέληξε. 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.