Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Εισβολή του Ρουβίκωνα στο πολιτικό γραφείο του Βασίλη Κικίλια - Μία σύλληψη (pics)

Στο πολιτικό γραφείο του Βασίλη Κικίλια, στο κέντρο της Αθήνας, εισέβαλαν μέλη του Ρουβίκωνα το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» μπήκαν μέσα στο γραφείο, πέταξαν τρικάκια, φώναξαν συνθήματα και έφυγαν.

Για την εισβολή συνελήφθη ένας 23 χρονος. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης και απρόκλητη φθορά.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται ο 23χρονος.

Δεν γίνεται ανεκτή η βία δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας, σχολιαζοντας το γεγονός. 

«Οι άνανδροι Ρουβίκωνες εισέβαλαν στο πολιτικό μου γραφείο και δεν δίστασαν να υβρίσουν και να προπηλακίσουν τις γυναίκες του γραφείου μου. Αυτά δεν μας πτοούν και δεν τρομοκρατούν ούτε εμένα, ούτε την κυβέρνηση» είπε και πρόσθεσε.

Σε μήνυμα που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρεται ότι ο υπουργός «κλείνει τα μάτια του στα ουσιαστικά προβλήματα του τομέα της Υγείας»: «Κανείς δε θα περίμενε από κάποια κυβέρνηση, πόσο μάλλον μία δεξιά που εκπροσωπεί την «ελίτ» της κοινωνίας, να σώσει ζωές απλών ανθρώπων στηρίζοντας με νύχια και με δόντια τις δομές υγείας που παραπαίουν. Αντ’ αυτού, δυστυχώς, είναι αυτονόητη η απάνθρωπη στάση του υπουργού υγείας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος κλείνει μάτια και αυτιά μπροστά στα πιο ουσιαστικά προβλήματα του τομέα της υγείας, όπως μικρά παιδιά που η ζωή τους απειλείται άμεσα, καρκινοπαθείς που δεν παίρνουν τα φάρμακά τους έγκαιρα και τη μη παροχή πρόσβασης στην υγεία σε μετανάστες και πρόσφυγες. Παράλληλα, πλασάρει μια πολιτική ατζέντα που θέλει τη βίαιη κρατικοποίηση του συλλογικού-αλληλέγγυου θεσμού του ΚΕΘΕΑ, θέτοντας τον ευάλωτο σε πολιτικά παιχνίδια και συμφέροντα.

Πιο συγκεκριμένα, η βίαιη κατάργηση της μέχρι τώρα δημοκρατικής διοικητικής δομής του ΚΕΘΕΑ προκαλεί ανασφάλεια στους εργαζόμενους, στους θεραπευόμενους και στη μεταξύ τους σχέση, αφού με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εξέδωσε το υπουργείο του Κικίλια ορίζει ότι με απόφαση του υπουργού υγείας θα ορίζεται το Δ.Σ. και θα καθορίζονται οι λειτουργίες του θεσμού. Αυτό όμως υποβαθμίζει το χαρακτήρα των «θεραπευτικών κοινοτήτων» του, αλλοιώνει τις θεωρητικές και κλινικές του αρχές, που βασίζονται στην ισότιμη συμμετοχή, στη συλλογικότητα και το διάλογο. Σβήνει μονοκοντυλιά το σημαντικό έργο του ΚΕΘΕΑ που βασισμένο σε διαφανή πολιτική από εκλεγμένη εθελοντική διοίκηση προσέφερε δημόσια απεξάρτηση και κοινωνική επανένταξη χωρίς διακρίσεις. Το μόνο το οποίο μπορεί να εξασφαλίσει αυτή η κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ είναι η διατάραξη της λειτουργίας του με κάθε κυβερνητική αλλαγή και η τρωτότητα του σε κάθε είδους πολιτικές παρεμβάσεις ανάλογα τα συμφέροντα και την πολιτική ατζέντα του εκάστοτε αρμόδιου υπουργού.

Αυτό όμως δεν είναι το μόνο δείγμα απανθρωπιάς του Κικίλια και της πολιτικής γραμμής που ακολουθεί. Μπορεί από το Μαξίμου και τις αξιολογήσεις να κρίνεται θετικά για το έργο που έχει παράξει εδώ και 3 μήνες αλλά είναι εμφανές ότι οι «παραλήψεις» στην ατζέντα του είναι βασικής φύσεως. Όπως για παράδειγμα η «παράλειψη» της έκδοσης ΑΜΚΑ σε μετανάστες και πρόσφυγες η οποία τους εμποδίζει να έχουν πρόσβαση στις δομές υγείας, αφήνοντας ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού ακάλυπτο και έρμαιο των άθλιων συνθηκών διαβίωσης που αντιμετωπίζουν».

Πέτσας: Η κυβερνηση δεν εκβιάζεται 

«Τα πραγματα άλλαξαν» ανέφερε σε δήλωσή του για το συμβάν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 

«Oι γνωστοί τραμπούκοι εισέβαλαν σήμερα στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια. Ας το καταλάβουν καλά. Η κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται. Κι ας αντιληφθούν επίσης ότι τα πράγματα άλλαξαν. Η βία δεν γίνεται ανεκτή και η ανομία θα παταχθεί» ανέφερε ο κ. Πέτσας. 

Ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ

«Χθες στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, σήμερα στο γραφείο του Υπουργού του. Το μέγεθος της δημαγωγικής κερδοσκοπίας του κ. Μητσοτάκη πάνω στα σύνθετα προβλήματα ασφάλειας, ήταν τόσο μεγάλο, όσο αποτυπώθηκε στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, όταν και υποσχόταν ότι θα τελειώσει με τον Ρουβίκωνα στις 8 Ιουλίου. Με αυτές τις fake προσδοκίες απέσπασε την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του».

 

Εισβολή του Ρουβίκωνα στο πολιτικό γραφείο του Βασίλη Κικίλια - Μία σύλληψη (pics)
Εισβολή του Ρουβίκωνα στο πολιτικό γραφείο του Βασίλη Κικίλια - Μία σύλληψη (pics)
Εισβολή του Ρουβίκωνα στο πολιτικό γραφείο του Βασίλη Κικίλια - Μία σύλληψη (pics)
Εισβολή του Ρουβίκωνα στο πολιτικό γραφείο του Βασίλη Κικίλια - Μία σύλληψη (pics)
Εισβολή του Ρουβίκωνα στο πολιτικό γραφείο του Βασίλη Κικίλια - Μία σύλληψη (pics)

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.