Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Δίκη Χρυσής Αυγής – Κούζηλος: Χαμηλό το επίπεδο στη Νίκαια, φαινόταν και από το παρουσιαστικό

Για «καθαρά πολιτική δίωξη της Χρυσής Αυγής» έκανε λόγο ο κατηγορούμενος και πρώην βουλευτής Α’ Πειραιά, Νίκος Κούζηλος, στην απολογία του μπροστά στο Τριμελές Εφετείο.

Δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ενώ σημείωσε ότι πλέον «δεν ασχολείται με κόμματα» γιατί «φαίνεται πως τίποτα δεν αλλάζει». 

Το χαμηλό επίπεδο της τοπικής Νίκαιας

Ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής, αναφέρθηκε στην «χαλαρή» ένταξή του από το 2004 στη Χρυσή Αυγή, όταν και επισκεπτόταν τα γραφεία του Πειραιά. Ο Κούζηλος μίλησε για την παρουσία του στα γραφεία της τοπικής της Νίκαιας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα 2 χρόνια από τα εγκαίνιά τους. 

Πρόεδρος: Στη Νίκαια είχατε πάει;

Κούζηλος: Είχα πάει στην εκδήλωση για τα 2 χρόνια. 

Πρόεδρος: Ποιος ήταν υπεύθυνος εκεί; 

Κούζηλος: Ο Πατέλης απ’ όσο ξέρω. 

Πρόεδρος: Εσείς τι είπατε σ’ αυτήν την εκδήλωση;

Κούζηλος: Είχαν μιλήσει όλοι οι βουλευτές από 2 λεπτά. Εγώ τους είπα «συνεχίστε τους αγώνες». Όλοι το έκαναν δηλαδή, όχι μόνο η Νίκαια, όλοι. Αλλά χρειάζεται επιβράβευση. Δεν ήταν πολύ υψηλό το επίπεδο εκεί, φαίνεται ακόμα και από το παρουσιαστικό.

Δυο χρόνια του πήρε να καταλάβει για τη δολοφονία

Ερωτώμενος πότε έμαθε για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο κατηγορούμενος σημείωσε: «Έμαθα την επόμενη μέρα από τα κανάλια. Αργότερα είπαν για κάποιον Ρουπακιά που ήταν στη Χρυσή Αυγή. Το συζητήσαμε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά δεν τον ήξερε κανείς. Μετά από μέρες καταλάβαμε…»

Η τελευταία φράση, πυροδότησε το ενδιαφέρον της προέδρου, Μαρίας Λεπενιώτη, που έσπευσε να ζητήσει εξηγήσεις.

Πρόεδρος: Τι καταλάβατε δηλαδή;

Κούζηλος: Ότι ο Ρουπακιάς δολοφόνησε τον Φύσσα. 

Αργότερα στην απολογία του, ο πρώην βουλευτής ερωτάται από την έδρα αν μίλησε με Λαγό και Πατέλη για να μάθει ό,τι ήξεραν για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 

Ο ίδιος απαντά: «Με Πατέλη όχι. Ο Λαγός ήταν στις συζητήσεις στα πηγαδάκια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Μέχρι το ’14 δεν είχα βγάλει άκρη» αναφέρει ο Κούζηλος, τραβώντας και πάλι την προσοχή της έδρας. 

Έδρα: Άρα τώρα έχετε βγάλει;

Και τον κατηγορούμενο, να πετάει την μπάλα… μακριά. «Το συμπέρασμα θα το βγάλετε εσείς».

«Μυθομανής ο Αποστόλου»

Σχετικά με το αν υπήρχε ομοιομορφία, στρατιωτικά παραγγέλματα κλπ ο κατηγορούμενος επικαλείται τα όσα είπε ο συγκατηγορούμενός του Ηλίας Κασιδιάρης, που πήρε «πάνω του» τα όσα καταγράφονται στο Μελιγαλά, επιχειρώντας να το εμφανίσει μεμονωμένο: «Όχι, όχι. Είπε και ο Ηλίας ο Κασιδιάρης. Ο Ηλίας το θεώρησε ωραίο στον Μελιγαλά να υπάρχει μια ωραία εικόνα». 

Την πεπατημένη ακολούθησε ο Νίκος Κούζηλος και σχετικά με την θέση του για τους αλλοδαπούς, λέγοντας: «Τι να πω; Υπάρχουν αυτοί που έρχονται από εμπόλεμες περιοχές και χρειάζονται φροντίδα. Υπάρχουν και άλλοι που μπαίνουν παράνομα στη χώρα και πρέπει να φύγουν. Δεν έχω ακούσει κανέναν να τους λέει υπανθρώπους». 

Τέλος για τον κατηγορούμενο Αποστόλου (καταδικασμένο για επίθεση σε αντιφασίστες το 2012), που σε τηλεφωνικές συνομιλίες ακούγεται να λέει πως ο Παύλος Φύσσας ήταν στοχοποιημένος από τη Χρυσή Αυγή, ο Κούζηλος ανέφερε: «Τον έμαθα μετά το 2012, εκεί στα γραφεία του Πειραιά. Ο συγκεκριμένος λέει ψέματα, είμαι μυθομανής. Δεν είναι άνθρωπος να τον εμπιστευτείς». 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.