Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Υπόθεση «Τζόκερ»: Άλλα λέει το υπουργείο Πολιτισμού, αλλά υποστηρίζει η υπάλληλος που πήρε την ΕΛ.ΑΣ.

Σάλος έχει προκληθεί από την παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. σε δύο κινηματογράφους της Αττικής (στο Μαρούσι το Σάββατο, στα Πατήσια την Κυριακή) όπου προβάλλονταν η ταινία «Τζόκερ», μετά από τηλεφωνήματα δύο γυναικών που υποστήριξαν ότι είναι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού.

Όπως έγινε γνωστό από τη ΓΑΔΑ, το απόγευμα του Σαββάτου από το εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι και το απόγευμα της Κυριακής από τον κινηματογράφο «ΑΕΛΛΩ», στην Κυψέλη, επικοινώνησαν με την Άμεση Δράση οι δύο γυναίκες, χρησιμοποιώντας την ιδιότητα τους, ανέφεραν ότι ανήλικοι έβλεπαν την ταινία που είναι ακατάλληλη και ζήτησαν την παρέμβαση της Αστυνομίας για να εφαρμοστούν τα νόμιμα.

Στα σημεία μετέβησαν αστυνομικοί των τοπικών τμημάτων, οι οποίοι μπήκαν στις αίθουσες την ώρα της προβολής και διαπίστωσαν την αλήθεια των καταγγελιών. Ειδικότερα στο εμπορικό κέντρο, βρέθηκαν επτά ασυνόδευτοι ανήλικοι, ενώ στα Πατήσια βρέθηκαν οκτώ ασυνόδευτοι ανήλικοι και τέσσερις με τους γονείς τους. Οι επτά ανήλικοι που εντοπίστηκαν στον κινηματογράφο του εμπορικού κέντρου οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου, όπου κλήθηκαν οι γονείς τους και τους παρέλαβαν. Στο Α.Τ. οδηγήθηκε και ο υπεύθυνος του κινηματογράφου, μαζί με την υπάλληλο του Υπουργείου, η οποία έδωσε κατάθεση.

Τι υποστήριξε η γυναίκα που πήρε την Άμεση Δράση

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η υπάλληλος ανέφερε ότι στην υπηρεσία της υπήρχαν καταγγελίες από πολίτες ότι τα παιδιά πηγαίνουν και βλέπουν την συγκεκριμένη ταινία.

Για τις καταγγελίες αυτές, πάντα σύμφωνα με την κατάθεση, ενημερώθηκε εισαγγελέας, ο οποίες έδωσε εντολή να γίνουν έλεγχοι. Και οι δύο υπάλληλοι ανέφεραν ότι στο πλαίσιο αυτό πήραν εντολή από την προϊσταμένη τους να προχωρήσουν στους ελέγχους.

Στην περίπτωση του Mall, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του υπευθύνου, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα.

Στη δεύτερη περίπτωση, η υπάλληλος, η οποία ανέφερε τα ίδια στους αστυνομικούς που κάλεσε, δεν ζήτησε να προχωρήσει το θέμα, γι’ αυτό έγινε μόνο καταγραφή του περιστατικού και των ανηλίκων και κλήθηκαν οι γονείς τους οι οποίοι τους παρέλαβαν.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.