Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μπαλάσκας: Οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού έκαναν επώνυμη καταγγελία για το «Τζόκερ» (vid)

Τις υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού «έδειξε» ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων), Σταύρος Μπαλάσκας, για τα περιστατικά στους κινηματογράφους με αστυνομικούς να βγάζουν από αίθουσες ανήλικους που παρακολουθούσαν το «Τζόκερ».

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα οι δύο γυναίκες «εμφανίστηκαν και έκαναν τη δήλωση ότι υπάρχουν ανήλικα παιδιά τα οποία βλέπουν ένα έργο και αυτό είναι παράνομη πράξη και έτσι καταπατείτε ο νόμος».

«Στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης καθημερινά το 50% είναι ανώνυμες καταγγελίες», σχολίασε ο κ. Μπαλάσκας.

Αναφερόμενος στη δήλωση του υπουργού Προστασίας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη πως θα δει το «Τζόκερ» με τον 15χρονο γιό του, ο κ. Μπαλάσκας ανέφερε πως το είπε «για να καταδείξει την υποκρισία του όλου θέματος».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού, ανέφερε ότι στην υπηρεσία της υπήρχαν καταγγελίες από πολίτες ότι τα παιδιά πηγαίνουν και βλέπουν την συγκεκριμένη ταινία. 

Από την πλευρά της η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη «άδειασε» τις υπαλλήλους του υπουργείου λέγοντας: «Το δεδομένο είναι ότι δύο υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού ως μέλη πρωτοβάθμιας επιτροπής κατάταξης ταινιών του κινηματογράφου, αυτοβούλως κινούμενες θεώρησαν ότι σε δύο συγκεκριμένες κινηματογραφικές αίθουσες παρακολουθούν την ταινία ανήλικοι και προχώρησαν σε κάποιες ενέργειες ζητώντας την παρέμβαση της αστυνομίας». 

Όσο για την καταγγελία ότι οι δύο υπάλληλοι κινήθηκαν επειδή είχαν πληροφορία από ανταγωνιστική εταιρεία διανομής της ταινίας, η κυρία Μενδώνη είπε «το άκουσα ως πληροφορία. Ήδη έχει ξεκινήσει η πειθαρχική διαδικασία όπως προβλέπεται από τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και γίνονται ανακρίσεις γα να καταλάβουμε και εμείς τι συνέβη».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.