Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μιχαηλίδου: Νομοθετείται μέσα στον Νοέμβρη το επίδομα γέννας (vid)

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στο Star, δήλωσε ότι μέσα στον Νοέμβρη θα νομοθετηθεί το επίδομα γέννας, ενώ υπογράμμισε ότι θα βγει άμεσα μία υπουργική απόφαση για το επίδομα των αναδόχων γονέων.

«Το νομοθετούμε μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου του 2019 και αυτό που σκεφτόμαστε και είμαστε σε συνεννόηση με το υπουργείο οικονομικών είναι να δίνεται σε δύο δόσεις. Οι αρχικές σκέψεις είναι να παίρνει με το που γεννιέται το παιδί να παίρνει 1.500 ευρώ και ακριβώς στους έξι μήνες να παίρνει κι άλλα 500. Έχει φτάσει βέβαια στ' αυτιά μας αυτό πω πω τι κάνετε, πηγαίνετε και δίνετε 2.000 ευρώ, θα τα πάρουν οι μαιευτήρες, αλλά δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε έτσι», δήλωσε η κυρία Μιχαηλίδου.

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι από το επίδομα θα εξαιρείται το 10% των πολιτών που έχει πολύ υψηλό εισόδημα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, το όριο θ' ανέρχεται περίπου στα 45.000 ευρώ.

Σχετικά με το επίδομα των ανάδοχων γονέων, το οποίο είχε νομοθετηθεί αλλά δεν δόθηκε ποτέ, η κυρία Μιχαηλίδου δήλωσε, «βγάζουμε άμεσα μία υπουργική απόφαση, θεσπίζοντας το επίδομα αυτό και το θεσπίζουμε με έναν αναλογικό τρόπο ως προς τα ζητήματα που μπορεί να έχει ένα παιδί, θα είναι ανάλογο της δυσκολίας που αντιμετωπίζει το παιδί».

Ταυτόχρονα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα δώσει περισσότερα κουπόνια σε μητέρες που θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Ενώ δρομολογεί και τη δημιουργία νέων δομών ώστε να φιλοξενηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.