Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Δικαιώθηκαν 22 χρόνια μετά: Αποζημίωση «μαμούθ» για τους γονείς 27χρονης που αποδείχτηκε ότι δολοφονήθηκε

Δικαιώθηκαν 22 χρόνια μετά οι γονείς καθηγήτριας μουσικής που δολοφονήθηκε στην Κέρκυρα.

Η 27χρονη καθηγήτρια μουσικής Λία Τρικαλιώτη είχε εξαφανισθεί για τρεις ημέρες από το σπίτι της τον Νοέμβριο του 1997. Η σορός της εντοπίστηκε τρεις μέρες μετά σε χαράδρα και θεωρήθηκε πως αυτοκτόνησε από τους ιατροδικαστές. Ωστόσο μετά από διενέργεια δεύτερης νεκροψίας-νεκροτομής αποδείχτηκε πως δολοφονήθηκε.

Η οικογένεια είχε προσφύγει κατά του Ελληνικού Δημοσίου στα Διοικητικά Δικαστήρια θεωρώντας ότι η Αστυνομία δεν προέβη στις αρμόζουσες ανακριτικές διαδικασίες που όφειλε να προβεί, για την διαπίστωση των αιτιών θανάτου της κόρης τους.

Το Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων επιδίκασε χρηματικά ποσά για τα μέλη της οικογένειας της θανούσας που κατά εκτίμηση μαζί με τους τόκους ανέρχονται στις 350.000 ευρώ, σύμφωνα με το corfutvnews.gr.

Η δολοφονία

Η 27χρονη καθηγήτρια μουσικής Λία Τρικαλιώτη είχε εξαφανισθεί για τρεις ημέρες από το σπίτι της τον Νοέμβριο του 1997. Η σορός βρέθηκε έπειτα από έρευνες σε μια απότομη χαράδρα, στη βόρεια Κέρκυρα, κάτω ακριβώς από το φρούριο του Αγγελόκαστρου.

Οι αστυνομικές αρχές αλλά και ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό είχαν αποφανθεί πως αυτοκτόνησε. Ωστόσο οι γονείς ισχυρίζονταν για πολλά χρόνια πως η Λία δολοφονήθηκε. Κυριότερο επιχείρημά τους, ότι το πτώμα της Λίας δεν έφερε σοβαρές εκδορές και κακώσεις, όπως ήταν φυσικό αν έπεφτε από το ύψος των 250 μέτρων σε μια κακοτράχαλη πλαγιά, όπως η έρευνα τότε των αρμόδιων αρχών υπεδείκνυε.

Το 1999, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα της Κέρκυρας, έγινε εκταφή του πτώματος της 27χρονης και διενεργήθηκε νεκροψία-νεκροτομή. Για ασφαλή συμπεράσματα οι συνεργάτες των δύο ιατροδικαστών έριξαν από το σημείο που πιθανολογείται ότι έπεσε η Λία Τρικαλιώτη ένα κέρινο ομοίωμα. Αμέσως μετά, οι ιατροδικαστές υποστήριξαν πως η νεαρή δεν έπεσε από 250 μέτρα ύψος.

Το θέμα είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις στην τοπική κοινωνία της Κέρκυρας, καθώς οι γονείς της άτυχης νέας και ιδιαίτερα ο πατέρας της δήλωναν αποφασισμένοι να προχωρήσουν μέχρι να αποκαλυφθεί η αλήθεια. 

Επαναλάμβαναν με κατηγορικό τρόπο, πως η Λία δολοφονήθηκε και στη συνέχεια οι δράστες τοποθέτησαν το άψυχο κορμί της στο σημείο που βρέθηκε, ώστε οι διωκτικές αρχές να το θεωρήσουν ως αυτοκτονία.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.