Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κρήτη: «Ανοιχτοχέρης» πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου έδωσε δώρο 51 τάμπλετ (pic)

«Ανοιχτοχέρης» ήταν ο πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου που έδωσε δώρο ένα τάμπλετ σε κάθε έναν περιφερειακό σύμβουλο.

Συγκεκριμένα, στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, ο πρόεδρος Παύλος Μπαριτάκης, έδωσε στον καθένα περιφερειακό σύμβουλο από τους συνολικά 51 τάμπλετ, σύμφωνα με το neakriti.gr.

Ο κ. Μπαριτάκης ανέφερε πως σκοπός είναι να καταργηθούν πλήρως τα έγγραφα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και τα έντυπα που χρησιμοποιούνται στις συνεδριάσεις, προκειμένου να διευκολυνθεί μέσω της ηλεκτρονικής επικοινωνίας η πρόσβαση των περιφερειακών συμβούλων στα συγκεκριμένα αρχεία.

Ο αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος για τον Τουρισμό και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση του Περιφερειακού Συμβουλίου, Κυριάκος Κώτσογλου, είπε πως η κατάργηση των εντύπων αποτελεί μια καινοτομία σε επίπεδο περιφερειών αλλά και στόχο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στο εξής οι περιφερειακοί σύμβουλοι θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν άμεσα:

  • Την πρόσκληση-θεματολογία των συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου,
  • Τις εισηγήσεις των ομιλητών έχοντας πρόσβαση σε όλο τον φάκελο του κάθε θέματος (συνημμένα έγγραφα, φωτογραφίες κ.λπ.)
  • Τα αρχεία των θεμάτων παλαιότερων συνεδριάσεων που δεν θα διαγράφονται, αλλά θα αρχειοθετούνται ηλεκτρονικά στον υπολογιστικό νέφος.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.