Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Να σταματήσει η στοχοποίησή μας» - Οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού για το «Τζόκερ»

«Να σταματήσει κάθε προσπάθεια στοχοποίησης των υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και κάθε απειλή για "πειθαρχικά μέτρα"», ζητά με ανακοίνωση του ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου.

«Oι υπάλληλοι εφαρμόζουν ισχύοντες νόμους, και οι νόμοι είναι ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών που τους εισηγούνται», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού καταγγέλλουν την εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. σε κινηματογράφους όπου προβαλλόταν η ταινία Τζόκερ και ζητούν «νομοθετικές ρυθμίσεις που θα αντικαθιστούν τους αναχρονιστικούς νόμους (όπως ο νόμος 449 του 1937 για τους ανήλικους στον κινηματογράφο!) ώστε να μην ξαναζήσουμε παρόμοιες σκηνές».

Η πρώην γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη, την Τρίτη διέψευσε όσα υποστήριξαν οι βουλευτές της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Ντόρα Μπακογιάννη ότι ήταν αυτή που κάλεσε την αστυνομία για να επέμβει στις αίθουσες των κινηματογράφων.

«Οι κλήσεις στην Αστυνομία, όπως έχει δημόσια κι επίσημα συνομολογήσει το ίδιο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, έγιναν από υπαλλήλους του», ανέφερε η κυρία Βλαζάκη. 

Σάλο έχουν προκαλέσει τα περιστατικά στους κινηματογράφους με αστυνομικούς να βγάζουν από αίθουσες ανήλικους που παρακολουθούσαν το «Τζόκερ».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού, ανέφερε ότι στην υπηρεσία της υπήρχαν καταγγελίες από πολίτες ότι τα παιδιά πηγαίνουν και βλέπουν την συγκεκριμένη ταινία. 

Από την πλευρά της η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη «άδειασε» τις υπαλλήλους του υπουργείου λέγοντας: «Το δεδομένο είναι ότι δύο υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού ως μέλη πρωτοβάθμιας επιτροπής κατάταξης ταινιών του κινηματογράφου, αυτοβούλως κινούμενες θεώρησαν ότι σε δύο συγκεκριμένες κινηματογραφικές αίθουσες παρακολουθούν την ταινία ανήλικοι και προχώρησαν σε κάποιες ενέργειες ζητώντας την παρέμβαση της αστυνομίας». 

Όσο για την καταγγελία ότι οι δύο υπάλληλοι κινήθηκαν επειδή είχαν πληροφορία από ανταγωνιστική εταιρεία διανομής της ταινίας, η κυρία Μενδώνη είπε «το άκουσα ως πληροφορία. Ήδη έχει ξεκινήσει η πειθαρχική διαδικασία όπως προβλέπεται από τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και γίνονται ανακρίσεις γα να καταλάβουμε και εμείς τι συνέβη».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.