Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αντιδήμαρχος Βρασνών: «Φορτωνόμαστε περισσότερους μετανάστες από άλλες περιοχές» (vid)

Ο αντιδήμαρχος Βρασνών, Θεόδωρος Ιορδανίδης, μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» σχετικά με το γεγονός ότι οι κάτοικοι εμπόδισαν την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών σε καταυλισμό.

Η συνεχόμενη πρόσβαση των μεταναστών σε αυτήν την περιοχή θεωρείται υπερβολή, είπε ο κ. Ιορδανίδης.

Αναφερόμενος στο ιστορικό που οδηγησε τους κατοίκους να εμποδίσουν την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών σε καταυλισμό, ο αντιδήμαρχος είπε: «Είχαμε την πληροφορία ότι θα έρθουν 400 μετανάστες σε αυτή την ιδιαίτερα τουριστική και ευάλωτη περιοχή.

Ήμασταν εν αναμονή και ξαφνικά αργά τη νύχτα διαπιστώσαμε ότι οι δρόμοι είχαν γεμίσει με ΜΑΤ, προστατεύοντας αυτά τα λεωφορεία προκειμένου να καταλήξουν σε καταλύματα».

«Να σας ενημερώσουμε ότι ήδη έχουμε 2.300 μετανάστες σε άλλα δύο συγκεκριμένα σημεία στα όρια του δήμου Βόλβης».

«Σε αυτό το σημείο όπου η επιβίωση των ανθρώπων γίνεται καθαρά με βάση τον τουρισμό, η χρονιά που πέρασε και είχαμε όλο αυτό το κομμάτι με το μεταναστευτικό, δημιούργησε παρενέργειες που αφορούσαν ιδιαίτερα την επισκεψιμότητα και όλα ατά που συνέβαλαν στο να μειωθεί ο τουρισμός και είχαμε πολλές ακυρώσεις»

«Επιμέναμε να τηρηθεί η αναλογικότητα και όχι η χρήση αυτής της περιοχής από μετανάστες και πρόσφυγες, είναι ξεκάθαρο ότι φορτωνόμαστε πολύ περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή όσους έχουμε εμείς εδώ δεν έχει όλη η Πελοπόννησος», είπε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος

«Το ζήτημα της προέλευσης αυτών των ανθρώπων μας προβληματίζει» πρόσθεσε ο κ. Ιορδανίδης.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.