Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ένας τραυματίας από τα επεισόδια στο φοιτητικό συλλαλητήριο - Χημικά και κρότου λάμψης (vids)

Συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή πραγματοποίησαν οι φοιτητές.

Ένταση επικράτησε στα «λουλουδάδικα» μόλις έφθασε η πορεία με φοιτητές να συγκρούονται με τα ΜΑΤ που έκαναν χρήση χημικών και έριξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Ένα άτομο τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι, πιθανότατα από χειροβομβίδα κρότου λάμψης

Πάνω από 1.500 φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι αντιδρούν στις διατάξεις του υπουργείου Παιδείας που συμπεριλαμβάνονται στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί την Πέμπτη.

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιδρώντας στο άρθρο 179 του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που δίνει τη δυνατότητα εκχώρησης των υπηρεσιών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου των δήμων σε ιδιώτες.

Τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη και πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών. 

Έξω από το υπουργείο Εσωτερικών άφησαν ένα φέρετρο το οποίο συμβολίζει τους νεκρούς συναδέλφους τους. 

Στη συνέχεια επικράτησε ένταση όταν αντιπροσωπεία εργαζομένων ήθελε να περάσει για να συναντηθεί με τον Υπουργό, διότι τα ΜΑΤ τους εμπόδισαν. Εν τέλει η αντιπροσωπεία πέρασε. 

Στις 17:00 η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλούν σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος και στις 18:30 το ΠΑΜΕ καλεί σε ξεχωριστή συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της ημέρας, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων.

    Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.